Hollandsk superstjerne kvajer sig gevaldigt: Overhales af legende efter tidlig jubel

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Hollandsk superstjerne kvajer sig gevaldigt: Overhales af legende efter tidlig jubel
Marianne Vos, her i årets Dwars door Vlaanderen, står nu noteret for utrolige 251 sejre i løbet af sin karriere.
Marianne Vos, her i årets Dwars door Vlaanderen, står nu noteret for utrolige 251 sejre i løbet af sin karriere.Profimedia
Lorena Wiebes lignede med en stærk spurt en sikker vinder af årets Amstel Gold Race, men med en alt andet end veltimet jubelscene med flere meter til målstregen, måtte den 25-årige supersprinter se legendariske Marianne Vos løbe med sejren.

Man skal altid køre til stregen i cykelsporten. Det kan selv store stjerner som Wout Van Aert nikke genkendende til. Belgieren måtte i Critérium du Dauphiné i 2022 se David Gaudu stryge forbi på allersidste centimeter, mens belgieren var ved at juble.

Lorena Wiebes blev søndag også en del af den uheldige klub, for da kvindernes Amstel Gold Race blev afviklet, valgte den hollandske superstjerne at juble med adskillige meter tilbage, og så kom legendariske Marianne Vos ellers forbi med et veltimet cykelkast og kunne snuppe sejren.

Løbet var tidligere på dagen neutraliseret, efter et alvorligt uheld med en politibetjent på motorcykel, der blev ramt af en bil, mens han var i færd med at sikre ruten. Først efter en lang pause fortsatte rytterne på en forkortet rute.

Den forsvarende vinder af løbet, Demi Vollering, gjorde på løbets afgørende kilometer et stort stykke arbejde for holdkammerat Lorena Wiebes, der med den forkortede rute havde karrierens måske bedste chance for at vinde et ellers kuperet løb.

Sprinteren blev da også afleveret flot af Vollering, men med sin fejl på de afgørende få meter, den tidlige jubel kort efter afløst af tydelig gråd, måtte Wiebes altså se kvindernes måske allerstørste legende, Marianne Vos, tage sejren, mens norske Ingvild Gåskjenn tog sidste placering på podiet med sin tredjeplads.

Sejren var nummer 251 i karrieren og nummer tre i denne sæson for Vos, der foruden nu to sejre i Amstel Gold Race blandt andet også har vundet verdensmesterskaberne tre gange og kvindernes La Flèche Wallonne hele fem gange.

Netop La Flèche Wallonne er næste punkt på dagsordenen for kvinderne, når der onsdag køres 146 kilometer med både start og slut i Huy, hvor rytterne skal forcere den modbydelige Mur de Huy med sine næsten 10 procent i snit.