Kan Kroatien drille favoritterne fra Brasilien? – Optakt til fredagens kvartfinale

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Kan Kroatien drille favoritterne fra Brasilien? – Optakt til fredagens kvartfinale

Kan Kroatien drille favoritterne fra Brasilien? – Optakt til fredagens kvartfinale
Kan Kroatien drille favoritterne fra Brasilien? – Optakt til fredagens kvartfinalePABLO PORCIUNCULA / AFP
Der er sket flere store overraskelser ved VM-slutrunden i Qatar indtil videre. Fredag kan der så komme en overraskelse mere, hvis Kroatien kan lykkes i endnu en VM-semifinale. De står dog over for de femdobbelte verdensmestre fra Brasilien.

Brasilien er kæmpe favoritter til kvartfinalekampen mod Kroatien. Kroatien er dog ikke et hold, man bare lige slår. Kroaterne gik videre fra gruppen på andenpladsen efter to uafgjorte og en sejr, og faktisk har Kroatien blot tabt en enkelt kamp, siden de røg ud i kvartfinalen ved EM 2021. Det betyder, at de i de seneste 20 kampe kun har tabt én gang. Derimellem har de også slået både Danmark og Frankrig. Anført af Luka Modric er kroaterne gået videre til kvartfinalen, efter de slog Japan på straffespark i ottendedelsfinalen.

Guldfavoritterne fra Brasilien har cruiset igennem VM indtil videre. Brasilianerne vandt deres to første kampe i gruppen og sparede derfor en masse spillere i sidste gruppekamp mod Cameroun, som afrikanerne vandt med 1-0. I ottendedelsfinalen storspillede Brasilien i første halvleg og vandt med 4-1 over Sydkorea.

De to hold har spillet mod hinanden ved flere lejligheder, men senest de mødte hinanden i en betydende kamp var ved VM i 2014 i Brasilien. Her spillede de åbningskampen, hvor Brasilien vandt med 3-1. Brasilien og Kroatien har mødt hinanden fire gange, og kroaterne skal gøre alt for at historien ikke gentager sig fredag. Brasilien har nemlig vundet tre af opgørene, mens nationernes første møde endte 1-1 tilbage i 2005.

Kroatien nåede hele vejen til VM-finalen i 2018, hvor Brasilien allerede røg ud i kvartfinalen.

Vigtigste spiller - Brasilien

Det er muligt, at Richarlison er Brasiliens topscorer, men den vigtigste spiller må være PSG-stjernen Neymar. Neymar blev skadet i første kamp og spillede først igen i ottendedelsfinalen. I kampene mod Schweiz og Cameroun, hvor Neymar sad ude med en skade, havde Brasilien problemer med at skabe de helt store chancer. Derfor var der nok mange brasilianerne, der åndede lettet op, da de så, at Neymar var klar til kampen mod Sydkorea. Superstjernen spillede en fremragende ottendedelsfinale mod Sydkorea, hvor det både blev til mål og assist fra hans fod. Han er derfor Brasiliens vigtigste spiller.

Vigtigste spiller – Kroatien

Selvom Luka Modric er blevet 37 år gammel, så er Real Madrid-spilleren stadig en vigtig mand på Kroatiens midtbane. Den lille kreatør har været en del af et godt kroatisk hold, der har skabt flere flotte resultater de seneste år. Den kroatiske dirigent binder holdet sammen, når de har bolden og sætter spillet overalt på banen. Kampen mod Brasilien bliver sandsynligvis en kamp, hvor Kroatien ikke kommer til at have bolden meget. Det er derfor vigtigt, at de bruger den fornuftigt, når de har den. Derfor er Luka Modric Kroatiens vigtigste spiller.