Sidste nyt inden Østrig: Danmark er forberedt på krig. Gammelgaard ny i truppen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Sidste nyt inden Østrig: Danmark er forberedt på krig. Gammelgaard ny i truppen

Nicklas Jensen har endnu ikke fået hul på bylden
Nicklas Jensen har endnu ikke fået hul på byldenProfimedia
Få justeringer i den danske lejr inden mødet mod Østrig. Dichow på mål og de to topkæder er uændrede.

Østrig har vundet over Danmark de sidste to gange. Det skal der laves om på, hvis Danmark selv vil afgøre en potentiel kvartfinaleskæbne. En sejr er formentlig et must. Om det bliver to eller tre point, kan være forskellen på, hvordan Danmark skal gribe de resterende kampe an. 

De statistiske forskelle

Østrig fik et point med Frankrig og tæv mod Sverige. I statistikken over scoringeffektivitet er østrigerne næstdårligst, kun overgået af Letland. Danmark ligger nr. 6 i den kategori med syv mål på 65 skud på mål.

I powerplay er Danmark på en delt førsteplads, med en udnyttelse på 50 %. Fem ud af syv danske mål er sat ind i overtal. Østrigs eneste mål ved turneringen er også sat ind i powerplay. Østrig har udnyttet en ud af fire overtalsmuligheder.

Topscorer for Danmark er Nikolaj Ehlers med tre mål, mens Nicklas Jensen har lavet tre assists. Østrigs eneste målscorer er Thomas Raffl, assisteret af Peter Schneider og Marco Rossi.

Hvad siger modstanderen

Østrigs landstræner Roger Bader roser det danske hold på det østrigske forbunds hjemmeside. Han pointerer, at Nikolaj Ehlers er stjernestøvet på en god dansk trup.

Roger Bader til www.eishockey.at
Roger Bader til www.eishockey.atProfimedia

Trods det faktum at Østrig har vundet de sidste to, minder Bader om at det har været træningskampe, hvor det danske mandskab har set anderledes ud end i dag.

Hvad siger danskerne

Op til kampen mød østrigerne har flere af de danske spillere stor respekt for østrigerne.

Mikkel Bødker minder dog også om, at Danmark skal huske sine egne styrker.

"Østrigerne er hårdtarbejdende. Det er et godt hold, der spiller stabilt. Vi kommer til at have pucken, og vi er gode med den. Det skal vi huske. Vi kommer til at have en masse offensiv tid, og det er vigtigt for os", siger Bødker til TV2 Sport.

En anden dansk profil gør sig også klar til et hårdt opgør.

"Det bliver en krig. Det er et utroligt dygtigt mandskab, og det er et hårdtarbejdende hold", siger Nicklas Jensen til TV2 Sport. Jensen har også opskriften klar til en dansk sejr: "Det er lidt af det hele, der skal fungere. Defensiven skaber offensiven, og vi har dygtige spillere, der kan afgøre det foran mål".

Dagens lineup

Jacob Gammelgaard er skrevet ind i turneringen og afløser sin klubkammerat Morten Jensen. Anders Krogsgaard overtager Jensens plads blandt de tre back-rotationer, mens Gammelgaard er syvende back. Felix Scheel og Mikkel Aagaard bytter plads, så Scheel ryger i tredjekæden og Aagaard bliver 13.. forward.

Ellers er Danmark uændret fra de to tidligere kampe ved VM.