Sidste nyt inden Frankrig: Texier kan spille, Danmark er uændret fra premieren

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Sidste nyt inden Frankrig: Texier kan spille, Danmark er uændret fra premieren

Patrick Russell er igen at finde i den dansker første-femmer
Patrick Russell er igen at finde i den dansker første-femmerProfimedia
Danmark skal allerede på isen igen dagen efter premiere-sejren over Ungarn. Efter en godkendt kamp lørdag, skal der bygges videre mod Frankrig søndag eftermiddag.

Danmark har typisk et fint tag på Frankrig og bør ikke komme i problemer i deres anden kamp ved VM. Vigtigst er selvfølgelig at vinde kampen, da indbyrdes opgør er første tie-breaker ved pointlighed, men tre point kan være påkrævet i jagten på en tredje dansk VM-kvartfinale.

Special-teams bliver nøglen

Danmark kom fint fra start med 3-1 sejren over Ungarn. Især er det vigtigt at bemærke at special teams fungerede rigtigt flot for de danske løver.

To mål i overtal og ingen nævneværdige problemer i undertal er flot i alle kampe. Også selvom modstanden var den formodet svageste i turneringen.

Skudstatistikken kan nogle gange være en underlig størrelse, men 44 danske skud indenfor rammen, viser under alle omstændigheder at viljen til at afslutte er til stede.

Fokus på at minimere chancer

Dagens modstander fra Frankrig viste også tænder i powerplay, da de vandt med 2-1 over Østrig efter overtid. Omvendt lukke franskmændene også et mål ind i undertal, så danskerne skal igen finde skarpheden frem i den del af spillet. Det gælder så også om at undgå de dumme udvisninger. Danmark blev fanget med seks mand på isen mod Ungarn. Den type udvisninger skal elimineres, så Frankrigs muligheder bliver så få som muligt.

Frankrigs største stjerne, Alexandre Texier, blev sendt i bad efter en grim boarding i starten af 3. periode. Hans skæbne i forhold til deltagelse i dagens kamp har været til diskussion, men den franske stjernespiller har ikke fået karantæne.

Lineup og sidste nyt

Landstæner Heinz Ehlers har ikke foretaget ændringer fra sejren over Ungarn. Det vil sige at hverken Mathias Seldrup, Jacob Gammelgaard eller Matthias Asperup er skrevet ind i turneringen endnu. Frederik Dichow får genvalg efter en fin præstation mod ungarerne