Nikolaj Ehlers og dansk powerplay var forskellen i dansk VM-premiere

Nikolaj Ehlers spillede en stor kamp med to scoringer
Nikolaj Ehlers spillede en stor kamp med to scoringerProfimedia
Optakten var præget af papirarbejde og policer omkring Nikolaj Ehlers. De blev i første omgang løst, på baggrund af velvilje fra Winnipeg Jets og Ehlers kvitterede med en pragtkamp før løverne.

Danmark måtte tage favoritværdigheden på deres skuldre. Inden kampen har flere danske spillere også været ude med meldinger om at kendskabet til de ungarske spillere var begrænset. Forventningen fra Danmark var dog et fysisk stærkt og hårdtarbejdende ungarsk mandskab. Derfor handlede det for de danske løver at bringe masser af fart ind i kampen.

Overlegen dansk første periode

Det var også Danmark, der var toneangivende i kampens begyndelse. Spillet foregik mest i den ungarske zone. Tættest på var Nicklas Jensen efter et slagskud fra Matias Lassen, men den danske forward fik desværre ikke rigtigt ram på pucken.

Ungarerne havde en fornem opbakning på lægterne og fik en invitation ind i kampen, da Danmark midtvejs i perioden havde for mange spillere på isen. Det danske boxplay var dog fornemt afstemt og gav ikke Ungarn nævneværdige chancer.

I det danske powerplay, der heller ikke var helt i skabet, fik Mathias Bau dog sat Nick Olesen op til en god afslutning, men Bence Balizs fik afvist danskeren med en flot sideforflytning.

Anden gang var lykkens gang og selvfølgelig var det Nikolaj Ehlers med scoringen. I det danske powerplay viste Nicklas Jensen flot overblik og fandt Ehlers, der let kunne sende pucken i mål med sit 14. landsholdsmål.

Skudstatistikken hed 17-2 i dansk favør efter første periode, som Danmark havde kontrol over. På vej fra is gav den danske målscorer følgende kommentar til TV 2.

“Vi skal vinde den kamp her”.

Dansk fordobling i den midterste periode

Danmark indledte anden periode i overtal og Frederik Storm var umådeligt tæt på at fordoble den danske føring, men igen kom Balisz i vejen.

Ungarerne virkede i flere sekvenser som om de var uvenner med pucken, men hele tiden skulle Danmark være opmærksomme med en føring på blot et enkelt mål.

Danmark havde lidt problemer med disciplinen og skarpheden rent offensivt. Matias Lassen tog en dum udvisning, da han slog ud mod Vilmos Gallo. Det satte Danmark under pres, men det danske boxplay trådte igen i karakter. Ungarn fik dog til sidst et par muligheder, hvor Danmark kunne prise sig lykkelig for at der ikke blev udlignet.

Ehlers lignede en ko, der var sendt på græs og boltrede sig på isen med fart og tekniske lækkerier og han var ikke færdig med at tryllebinde de danske fans.

Endnu engang var Ehlers manden bag en dansk scoring, da han i et nyt dansk powerplay sikkert slyngede pucken i kassen. Det gav lidt ro hos de danske spillere, der var oppe med 2-0 inden tredje periode.

Ungarsk advarsel til danskerne i tredje periode

Hvad der i store dele af tredje periode lignede en ekspeditionssag, bragte ungarerne spænding ind i opgøret. Et sjældent ungarsk angreb medførte at Istvan Sofron stod fri på bagerste stang. Han kunne hvad flere danskere ikke evnede, at elevere pucken henover Dichows skøjte. En reminder til Danmark om at 2-0 er den farligste føring og at ting kan gå hurtigt i ishockey.

Det animerede naturligvis Ungarn, der virkeligt fik presset Danmark i bund. Danskerne virkede rystede og uorganiserede i minutterne efter reduceringen.

Det kaldte på lederskab og hvem andre end Morten Poulsen gik forrest da det var påkrævet. Manden med flest landskampe var på pletten med 3-1 scoringen i sin landskamp nr. 217, med sit mål nr. 35.

Trods forskrækkelsen over at ungarerne meldte sig ind i opgøret, lykkedes det Danmark at tilbageerobre kontrollen. Især i midtzonen var danskerne stærke og selvom om Ungarn trak målmanden ud, red Danmark stormen af og kunne noteter sig tre lune points med en 3-1 sejr.