Ishockeyforbund holder døren lukket for Rusland og Belarus

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ishockeyforbund holder døren lukket for Rusland og Belarus

Opdateret
Ishockeyforbund holder døren lukket for Rusland og Belarus
Ishockeyforbund holder døren lukket for Rusland og BelarusProfimedia
Rusland og Belarus må fortsat se til, mens klubber og landshold fra andre nationer kæmper om titlerne i internationale turneringer.

Onsdag meddeler Det Internationale Ishockeyforbund (IIHF) på sin hjemmeside, at de to nationer fortsat er udelukket.

Beslutningen blev truffet på et møde i verdensforbundets bestyrelse.

"Baseret på detaljerede risikovurderinger fra en anerkendt virksomhed, som specialiserer sig i vurderinger af forskellige globale udfordringer, har IIHF's bestyrelse besluttet, at det endnu ikke er sikkert at indlemme russiske og belarusiske hold i IIHF-turneringer", lyder det.

Udelukkelsen gælder for den kommende 2023/24-sæson, understreger ishockeyforbundet.

Det vil være tredje VM i træk, som de to store ishockeylande går glip af. De blev i første omgang udelukket i marts sidste år umiddelbart efter Ruslands invasion i Ukraine.

Dermed var de ude af billedet til VM i Finland to måneder senere, ligesom Rusland fik frataget værtskabet for VM i år. Den turnering bliver i stedet delt mellem Tampere i Finland og lettiske Riga.

Tidligere på måneden viderebragte en russisk tv-station forlydender om, at en række nationer var klar til at byde de to udstødte lande velkommen tilbage i ishockeyens inderkreds.

Den mulighed skyder IIHF foreløbig ned med onsdagens beslutning. Den gælder også turneringer på ungdomsniveau og for kvinder.

VM for de danske herrer afvikles til maj i Finland, mens kvindernes VM afvikles i Kina til august.

 

Omtaler