Ishockey-VM round-up: Klar schweizisk sejr og ungarsk overraskelse i de sene kampe

Ungarn tog overraskende sejren over Frankrig efter overtid
Ungarn tog overraskende sejren over Frankrig efter overtidProfimedia
Danmark efterlod ingenting til Østrig i 6-2 sejren, mens Norge fik en yderst vigtig 1-0 sejr over Slovenien. Desværre kan videohøjdepunkterne pt. kun ses i en browser og ikke i app'en.

Danmark - Østrig 6-2

Danmark leverede en flot overall præstation, da Østrig blev besjeret med 6-2. Powerplayet virkede igen og seks forskellige danskere kom på tavlen. Mikkel Aagaard der startede som 13. forward leverede to assists, Danmark gik fra 1-1 til 3-1.

Østrig udlignede i anden periode og kampen var reelt helt lige indtil Nicklas Jensen scorede i powerplay. Herefter faldt østrigerne sammen og Danmark kunne trække fra.

Slovenien - Norge 0-1

Det var en forbudt for børn kamp i gruppe B, i en kamp der kan få stor indflydelse på nedrykning fra det bedste selskab.

Norge havde et point inden kampen, mens slovenere stadig stod uden points. Afgørelsen faldt i bunden i første periode, da Thomas Berg-Paulsen sendte pucken i mål. Med sejren kan Norge trække vejret lidt dybere, mens Slovenien er i overhængende nedrykningsfare.

Schweiz - Kasakhstan 5-0

Schweizerne havde ikke deres seneste truptilføjelser med til kampen. Alligevel havde de dog ingen problemer med kasakherne. Schweiz her dermed vundet de tre "bløde" opgør sikkert og med deres forstærkninger in mente, ser det spændende ud for schweizerne.

Damien Riat lavede et mål og en assist og Schweiz var også klart overlegen på skudstatistikken, der blev vundet med 36-13.

Kasakhstan har blot to points og ligger næstnederst i gruppe B. Der er potentielt lagt i kakkelovnen, til et veritabelt drame i sidste runde mod Slovenien, hvor nedrykningen kan blive afgjort.

Frankrig - Ungarn 2-3 (OT)

Charles Bertrand lavede et mål og en assist for Frankrig, mens Balasz Sebok havde to assists, da de to hold spillede 2-2 efter den regulære tid. I overtiden var det Ungarn der trak det længste strå, med scoringen fra Istvan Bartalis efter knap og nap halvandet minut.

Et meget lige opgør på måltavlen, men med overvægt til Frankrig på skudstatistikken. Dog ikke i overtiden hvor den blev vundet af Ungarn med 3-1

Frankrig var foran både 1-0 og 2-1, men hver gang varede føringen mindre end en håndfuld minutter. Ungarn tager med de to points et hop i stillingen og går forbi Østrig.