Speget spil i kullisserne om russisk målmand: Flyers henter endelig Fedotov til NHL

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Speget spil i kullisserne om russisk målmand: Flyers henter endelig Fedotov til NHL
Ivan Fedotov under OL i Beijing i 2022
Ivan Fedotov under OL i Beijing i 2022Photo by Nikolay Muratkin / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Ni år efter at være blevet draftet af Philadelphia, er den russiske ishockeymålmand Ivan Fedotov endelig landet i The City of Brotherly Love.

Ivan Fedotovs rejse til Philadelphia Flyers, næsten et årti efter at være blevet draftet af holdet, er indhyllet i hemmelighedskræmmeri, der minder om den kolde krigs intriger, da han løsrev sig fra både militære og hockeyforpligtelser i Rusland.

Flyers' general manager, Danny Briere, forblev tavs om detaljerne og valgte at holde de hemmelighedsfulde oplysninger under låg under Fedotovs introduktion.

"Vi ønsker ikke at komme detaljer", udtalte Briere kryptisk.

Hvad Flyers imidlertid er villige til at afsløre, er deres tillid til den 27-årige målmands evne til at gøre en betydelig forskel, mens de jagter en playoff-plads. På trods af de komplekse forhindringer mener de, at Fedotovs tilgang var ventetiden værd.

"Det er det, der giver os tillid til, at han kan komme og hjælpe os. Han har været igennem meget i sin karriere. Han har været igennem meget i sit personlige liv. Det er en stor del af grunden til, at vi føler os trygge. Vi glæder os til at have ham om bord", lyder det fra Briere.

Fedotovs ankomst blev mulig, efter at hans kontrakt med CSKA Moskva i KHL blev ophævet, hvilket gav ham mulighed for at slutte sig til Flyers. På trods af de udfordringer, han stod overfor, herunder en tid på en fjern militærbase i Arktis, udtrykte Fedotov taknemmelighed for chancen for at spille i NHL.

"Meget vanskelige to år. Nu er jeg her og glad for at være her og hjælpe holdet", siger russeren.

Med en ny kontrakt med Flyers er Fedotov klar til at bidrage med det samme og støtte Samuel Ersson, holdets nuværende startende målmand. Med Flyers uventet konkurrence om en playoff-plads under træner John Tortorella tilføjer Fedotovs ankomst dybde til deres roster.

Flyers mistede tidligere på sæsoen deres ubetingede førstemålmand Carter Hart, der er under mistanke for at have deltaget i en voldtægt i 2018.

Ivan Fedotov kan få debut lørdag, når Flyers tager imod Chicago Blackhawks.