NHL round-up: Frederik Andersen hjælper Carolina til storsejr og Islanders øjner playoffs

Frederik Andersen med pucken i gribehandsken
Frederik Andersen med pucken i gribehandskenProfimedia
Der var masser af mål i nattens kampe i NHL, hvor Frederik Andersen og Carolina Hurricanes ikke havde besvær med Calgary Flames

Carolina Hurricanes - Calgary Flames 7-2

Frederik Andersen var igen på isen for Carolina, og fik sin anden kamp efter sin retur efter hans lange pause efter en blodprop. Danskeren leverede 18 redninger i vnadt sin kamp nummer seks i sæsonen i sin kamp nummer otte.

Carolina Hurricanes sikrede sig en overbevisende 7-2 sejr over Calgary Flames i PNC Arena, Sebastian Aho, Andrei Svechnikov og Teuvo Teravainen bidrog hver med et mål og to assists i sejren.

Hurricanes havde kontrol over kampen fra start til slut, hvor Jalen Chatfield og Seth Jarvis også bidrog med et mål og en assist hver. Målmænd Frederik Andersen og Dan Vladar stod begge for en række redninger, men det var Hurricanes, der dominerede spillet. Vladar blev noteret for 33 redninger.

Calgary Flames formåede kun at få to mål forbi Andersen, hvor Dryden Hunt og Yegor Sharangovich stod for scoringerne. Det var en skuffende præstation for Flames, der har tabt tre ud af deres sidste fire kampe.

Med sejren halede Hurricanes ind på New York Rangers der fører divisionen. Slutspilsdrømmene ser stadig lyse ud Carolina, der 12 points foran den dårligste nuværende slutspilsdeltager.

Chicago Blackhawks - Arizona Coyotes 7-4

Chicago Blackhawks sikrede sig en fornem sejr på 7-4 over Arizona Coyotes søndag aften, hvor Colin Blackwell fik sit første karriere hat trick, og Connor Bedard bidrog med to mål og en assist.

Blackwells præstation var en af højdepunkterne i kampen, da han opnåede sit første hat trick i karrieren, og dermed øgede sin sæsonmåltotal til otte mål i 35 kampe. Den 30-årige forward, der er kendt for sit energiske spil, vendte tilbage til holdet i december efter en hård genoptræning fra en sportsbrok operation for omkring et år siden.

Bedard, NHL's førende rookie med 19 mål og 46 point i 51 kampe, var også i rampelyset med to mål og en assist. Den 18-årige center havde ikke scoret i sine otte foregående kampe, men viste sit talent i denne kamp.

Seth Jones bidrog også til Blackhawks' sejr med fire assists, mens Ryan Donato og Tyler Johnson også fik mål og assists.

På den anden side af isen bidrog Clayton Keller med to mål for Arizona Coyotes, mens Nick Schmaltz havde et mål og to assists mod sit tidligere NHL-hold.

Målmændene havde rigeligt at se til, hvor Arvid Soderblom lavede 32 redninger for Blackhawks, mens Connor Ingram stoppede 34 skud for Coyotes.

Chicago Blackhawks' sejr blev hjulpet godt på vej af deres effektive power play, hvor de scorede to mål i den disciplin, efter at have scoret fire power play-mål i deres foregående møde med Coyotes.

Anaheim Ducks - New York Islanders 1-6

New York Islanders sikrede sig deres sjette sejr i træk med en sikker 6-1 sejr over Anaheim Ducks natten til mandag. Kyle Palmieri nåede 20-målsgrænsen for sjette gang i sin karriere, og Bo Horvat udvidede sin målstime til tre kampe.

Islanders dominerede fra starten med tre mål i første periode, inklusive Palmieris scoring på en breakaway. Islanders har været skarpe i første periode i deres sejrstime, hvor målscoren er 11-0.

Topkæden med Horvat, Brock Nelson og Mathew Barzal bidrog med seks point i alt, hvilket hjalp Islanders med at rykke op i en playoff-position i Eastern Conference. Horvat og Nelson havde hver et mål og en assist, mens Barzal leverede to assists.

Semyon Varlamov stod for 22 redninger og sikrede sig sin første sejr siden december måned. Anaheim's Alex Killorn forlængede sin målstime til fire kampe, men det var ikke nok for Ducks, der har tabt tre af deres sidste fire kampe. Lukas Dostal havde 13 redninger for Anaheim.

Palmieris mål kom to minutter efter Casey Cizikas' åbningsmål, og Nelson udvidede føringen med et power play-mål. Killorns målstime blev forlænget tidligt i anden periode, men Horvat og Pierre Engvall sikrede Islanders yderligere mål i tredje periode.