Holdpræsentation: Et småkedeligt men yderst kompetent mandskab fra Sverige venter

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Holdpræsentation: Et småkedeligt men yderst kompetent mandskab fra Sverige venter
Svensk jubel over en scoring mod Frankrig
Svensk jubel over en scoring mod Frankrig
Profimedia
Det svenske landshold er på ingen måde, som mange Tre Kronor-fans havde drømt om. Ikke desto mindre kan de tillade sig at drømme stort i dette års VM.

47 gange har Sverige fået medaljer ved verdensmesterskaberne i ishockey. Af dem har 11 af dem været af den fineste karat. Seneste VM-guld kom da VM blev afholdt i Danmark, da Sverige vandt en gyser af en finalen i Royal Arena, med 3-2 over Schweiz efter straffeslagskonkurrence.

Sveriges Head coach

Det er ikke den største spillerkarriere som Sam Hallam kan se tilbage på. Den sluttede allerede som 26-årig i Bofors. Året efter var han at finde bag bænken som assisterende head coach samme sted.

I 2012 ankom 43-årige Hallam til Växjö, hvor han var Head coach i 10 sæsoner i træk. Det blev til tre mesterskaber og to kåringer som årets træner i SHL i den periode.

Som tidligere back kender Hallam til vigtigheden af en god defensiv struktur. Den overbevisning skal han så forsøge at krydre med offensive aktioner, på et Tre Kronor mandskab, der har bøvlet med tingene de sidste par år.

Svenske profiler

I slutningen af marts 2002 blev Lucas Raymond født i Göteborg, samme år som Danmark rykkede op i de bedste selskab. Ingen vidste dengang, at denne lille dreng 22 år senere ville få chancen for selv at blive verdensmester. Svenskerne, der ikke er kommet længere end kvartfinalerne siden guldet i 2018 i København og en enkelt gang endda røg ud i gruppespillet, har ambitioner om meget mere.

Den talentfulde forward er et top fire-draftvalg i 2020. Detroit gav ham yderligere stadig et år i Frölunda, men han har spillet de seneste to sæsoner i NHL. Han trivedes i sit rookieår, hvor han scorede 23 mål og tilføjede 34 assists. Denne sæson har været knap så produktiv - 17 mål og 28 assists. Raymond bør være et af Tre Kronors største trækplastre ved mesterskabet. 

32-årige Henrik Tömmernes fik aldrig sparket døren ind til NHL og har spillet det meste af karrieren i Europa. Har været omkring det svenske landshold i et årti, men har tidligere været sorteret fra inden det blev sjovt. De sidste tre år er det omvendt både blevet til tre VM-deltagelser og et OL for Tömmerness. Ved dette VM er han en af de mest benyttede svenske backs, foruden at været svensk topscorer, målt på points, med otte assists.

Fabian Zetterlund blev tilføjet den svenske trup, da han sammen med New Jersey Devils røg ud af slutspillet i NHL. 23-årige Zetterlund indledte sæsonen hos San Jose Sharks, men blomstrede efter sit trade til New Jersey.Ved dette VM er det blevet til to mål og en assist i tre kampe for Zetterlund, der som U20 vandt sølv ved verdensmesterskaberne i 2018.

Sveriges VM indtil videre

Svenskerne har gjort rent bord med fem sejre ud af fem mulige. Blandt andet en sejr over værterne fra Finland efter straffeslag. Blot to mål er der gået ind bag de to benyttede svenske målvogtere. Den slags kan vinde mesterskaber og med 19 mål scoret, ligner det et velafbalanceret svensk mandskab, der trods fraværet af en masse stjerner, har en enorm pulje at udvælge topspillere fra.

Sveriges seneste kampe
Flashscore

Tilbage står opgør mod Danmark og USA. Den danske chance kan ligge i at Sverige undervurderer os og har tankerne henne på en potentiel gruppefinale mod amerikanerne. 

Tidligere opgør mod Sverige

Blot to danske sejre er det blevet til gennem historien. De faldt inden for en måned i 2019 da Danmark i optakten til VM vandt med 3-2 i Malmö. Den store danske forløsning faldt under selve slutrunden, da det danske landshold vandt med 4-3.

Målscorere ved VM i 2021
Flashscore

Som et led i træningsturneringen Nordic Cup, spillede Sverige to gange i Danmark i april måned, hvor det blev til to svenske sejre.