Holdpræsentation: Østrigsk kollektiv og sammenhold venter Danmark tirsdag til VM

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Holdpræsentation: Østrigsk kollektiv og sammenhold venter Danmark tirsdag til VM
Rossi og Raffl jubler over en scoring mod Frnakrig
Rossi og Raffl jubler over en scoring mod Frnakrig
Profimedia
Østrig har vundet de seneste fire kampe, men Danmark har typisk vundet når det har betydet andet end æren

Trods en status som Div1A-nation, som også kaldes B-VM, fik Østrig en mulighed til VM i 2022, da Rusland og Hviderusland blev udelukket. Den chance løste de fint og afværgede nedrykning ved at samle syv points sammen, blandt andet med en sejr på straffeslag over Tjekkiet.

Østrigs head coach

Schweizeren Roger Bader har været tilknyttet det østrigske forbund siden 2014. Først som Development coach og fra 2016 som Head coach for landsholdet. I det hele taget har Bader en hånd med i alle landshold på den østrigske herreside.

58-årige Bader har ingen spillerkarriere bag sig og har skabt sig et trænernavn i den scweiziske liga, inden turen gik til Østrig.

Østrigske profiler

Den altoverskyggede østrigske profil, Marco Kasper, er til Danmarks store held skadet. Draftet med ottendevalget sidste år af Detroit Red Wings og efter en flot sæson i SHL, blev det også til debut i NHL sidst på sæsonen. En ødelagt knæskal holder dog Kasper væk fra VM i denne omgang.

En anden ung spiller der er med, er Marco Rossi, som i denne sæson udover AHL også har 19 NHL-kampe for Minnesota Wild på cv’et. Ved dette VM er det blevet til en enkelt assist for 21-årige Rossi, der i begge østrigske kampe har været center i tredjekæden.

Den rutinerede anfører Thomas Raffl, er Østrigs hidtil eneste målscorer. 36 år gammel og trods afstikkere til Nordamerika som junior, samt et par år i Sverige, har hele karrieren udspillet sig i Østrig. De sidste par år hos Salzburg, hvor han også er anfører. Han er en stor spiller med god fysik og kan sammenlignes med danske Mathias Bau.

Backen Thimo Nickl er manden der holder styr på den østrigske defensiv. Han er 21 år og har de seneste fire sæsoner spillet i Sverige. En defensiv back uden den store pointproduktion, men med et godt skøjteløb.

Østrigs optakt til VM

Med tre sejre i den sene optakt til VM, blandt andet over Slovakiet, kommer østrigerne til VM med fin selvtillid. En sejr over Tyskland tæller også op, men i de to første VM-kampe er det blot blevet til et enkelt point mod Frankrig. Derudover et nederlag på 5-0 til Sverige, samme dag som Danmark besejrede Frankrig.

Østrigs seneste kampe
Flashscore

Tidligere opgør mod Østrig

Danmark og Østrig har stået overfor hinanden 39 gange tidligere, og det er østrigerne der har overhånden i de seneste opgør, trods det faktum at Danmark er bedre placeret på verdensranglisten. De to seneste opgør er endt med to sejre på henholdsvis 3-1 og 3-0, men i ingen af opgørene havde Danmark mange muligheder. 

Seneste VM-møde mellem Danmark og Østrig
Flashscore

Til dansk fordel er dog det faktum, at begge kampe der har været til et VM på øverste hylde, er endt med dansk sejr. Både i Østrig i 2005 og senest i schweiziske Klöten i 2009, hvor Danmark vandt med 5-2.