Frederik Andersen leverer forgæves 57 redninger i NHL-nattegyser

Frederik Andersen kunne ikke forhindre et nederlag trods storkamp.
Frederik Andersen kunne ikke forhindre et nederlag trods storkamp.GRANT HALVERSON/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Getty Images via AFP
Ishockeymålmanden Frederik Andersen leverede en brandkamp i buret og diskede op med 57 redninger for Carolina Hurricanes.

Men de mange redninger kunne i sidste ende ikke bruges til noget. Carolina Hurricanes tabte natten til fredag dansk tid 2-3 hjemme til Florida Panthers efter forlænget spilletid.

Kampen var den første i finalen i Eastern Conference. Det svarer til semifinalen i NHL-slutspillet. Der spilles bedst af syv kampe. Nu fører Florida Panthers med 1-0 i kampe.

Det endte med at blive en af de længste kamp i NHL-slutspillet. Kun fem kampe har varet i længere tid.

Spillerne var på isen i de 60 minutters ordinære spilletid samt næsten 80 ekstra minutter.

Opgøret var blot 13 sekunder fra at gå ind i den femte forlængede spilletid. Men så slog Florida Panthers til med den afgørende og forløsende scoring for udeholdet.

Efter 79 minutter og 47 sekunder af den samlede forlængede spilletid fik udeholdets Matthew Tkachuk passeret Frederik Andersen og scoret til 3-2.

Efter Carolina Hurricanes-spilleren Stefan Noesens udligning til 2-2 i tredje periode gik der således hele 96 minutter, før den afgørende scoring blev sat ind.

I den forlængede spilletid gjaldede publikum taktfast "Freddie, Freddie, Freddie", som er Frederik Andersens kælenavn. Det skete efter en flot dobbeltredning.

Den 33-årige dansker stod generelt forrygende og holdt pucken ude så mange gange, at det ofte blev belønnet med bifald fra tilskuerne.

Det var dog ikke nok til sejr. Målmanden i den anden ende, Sergei Bobrovsky, var også leveringsdygtig i mange redninger. 63 redninger blev det til for den 34-årige russer.