Odense tog tyrene ved hornene og vandt mod Rødovre for 14. gang i træk

Odense tog tyrene ved hornene og vandt mod Rødovre for 14. gang i trækDanmarks Ishockey Union
Odense konsoliderede tredjepladsen med en sikker sejr over Rødovre. Esbjerg tog en flot sejr i Herning, og spillede sig op i top 4.

Både Odense og Rødovre var uden et par profiler i onsdagens opgør i den danske Metal Liga.

Fynboerne kom ind til kampen, vel vidende at de havde vundet de seneste 13 indbyrdes møder, og de satte sig da også på spillet fra start.

Odense kom i front efter fornemt forarbejde af Joakim Thelin, inden pucken endte hos Gunars Skvorcovs, der uden problemer scorede til 1-0.

Rødovre sløsede rent defensivt i deres store nederlag til Herlev mellem jul og nytår. De tendenser havde ikke ændret sig, da Marcus Almquist så skidt ud i egen zone. Pucken endte hos Sebastian Ehlers der resolut hamrede pucken i kassen til 2-0 med sit sæsonmål nummer 10.

Gæsterne bedste mulighed faldt ikke overraskende til finske Sami Moilanen, men Mitch Gillam i målet fik afvist forsøget. Kort efter havde canadieren dog ingen chance, da Moilanen sendte et håndledsskud i målhjørnet.

Den midterste periode startede jævnbyrdigt. Begge hold fik sine muligheder, men det blev Justin Hamonic der gled gennem gæsternes forsvar som en varm kniv gennem blødt smør, og scorede sit blot andet sæsonmål til stillingen 3-1.

Statistik fra kampen
Statistik fra kampenFlashscore

Rødovre har ligaens dårligste boxplay, og da Odense fik sin anden mulighed i powerplay, så svigtede Thelin ikke, da han sikkert passerede David Grubak i Rødovre-målet.

Grubak måtte i de sidste sekunder af anden periode se Kristian Jensen øge afstanden til 5-1.

Odensebacken ville ikke stå tilbage for Hamonic, da han udnyttede dårligt forsvarsspil hos Rødovre og scorede til 6-1. Rødovres Lasse Carlsen var udgået efter anden periode, og derfor var det et Rødovrehold, der var trængt yderligere rent defensivt.

Thelin blev dobbelt målscorer kort efter, dog først efter at Rødovre havde kaldt en challenge, da de mente, der var offside inden scoringen. Målet blev stående og Odense var dermed foran med hele 7-1.

Tredje periode var mest af alt en transport-etape. Odense fik givet istid til spillerne i periferien af holdet, og Rødovre havde ikke evnerne til at presse værterne for alvor.

Kampens målscorere
Kampens målscorereFlashscore

Aftenens andet opgør mellem Herning og Esbjerg bølgede frem og tilbage. Esbjerg var foran flere gange i kampen, men Herning kom flere gange tilbage.

Det lykkedes dog vestjyderne at trække sig sejrsrigt ud til sidst, godt hjulpet af Philip Schultz der lavede to mål i sit comeback.