Rungsted tævede ærkerivalen mens Odense vandt et medlevende opgør over Herlev

Lucas Andersen lavede hattrick mod ærkerivalen. Billedet er fra sidste sæson
Lucas Andersen lavede hattrick mod ærkerivalen. Billedet er fra sidste sæsonDanmarks Ishockey Union
Der var klassisk sjællandsk rivalopgør på menuen, da Metal Ligaen tog fat på juleprogrammet med fire spændende opgør.

I det nordsjællandske tog Rungsted imod Rødovre, hvor det var gæsterne der kom ind til opgøret med den bedste formkurve fra de tre seneste ligakampe.

Det så værterne dog stort på da Lucas Andersen med sit sæsonmål nummer 10, bragte Rungsted foran med 1-0 efter mindre end tre minutter spillet.

Det var Rungsted der kom bedst ud, og fik trykket Rødovre dybt i deres egen zone, og Lucas Andersen fik fordoblet sin måltotal, da han i powerplay var først over en løs puck fra William Rørth i Rødovre-målet.

Trods den dårlige indledning, kom Rødovre bedre med, og både Sami Moilanen og tilbagevendte Marcus Almquist havde gode offensive aktioner, uden dog for alvor at få testet Oscar Östlund.

Statistik fra kampen
Statistik fra kampenFlashscore

En anden der var tilbage efter fravær var Rungsteds Steve Whitney. Han udbyggede føringen til 3-0 i slutningen af første periode, i en situation, hvor Rørth ikke så alt for heldig ud.

Rødovre havde den største chance i starten af den midterste periode, men Rungsted fik skrabet pucken væk lige før den passerede målstregen, kort inden Rungsted fik muligheden på et straffeslag. Det udnyttede Lucas Andersen, der dermed fik fuldbyrdet sit hattrick.

Kampbilledet afveg ikke synderligt meget fra de første 20 minutter. Rungsted agerede mens Rødovre reagerede. Gæsterne manglede den fornødne aggression i spillet, til at kaste grus i maskineriet hos hjemmeholdet.

Mod slutningen lykkedes det Rødovre at komme på tavlen, da Oliver Marklund kom på tavlen for anden kamp i træk, og gav gæsterne lidt kunstigt åndedræt inden sidste periode.

Morten Jensen slukkede dog hurtigt for comeback-drømmene hos Rødovre, da han på et breakaway udplacerede Rørth til 5-1, kort inde i tredje periode.

Kampen endte lidt uskønt med flere småbataljer, som blandet andet endte med en badebillet til gæsternes Christian Thunbo.

De to hold mødes igen på fredag, denne gang i Rødovre.

Kampens målscorere
Kampens målscorereFlashscore

Kampen mellem Herlev og Odense bølgede frem og tilbage. Hjemmeholdet var foran flere gange, men ved stillingen 4-2 til Herlev, lavede Jonathan Brinkman hattrick for fynboerne, der kunne rejse fra Herlev med en sejr på 7-4.

I topopgøret mellem Aalborg og Sønderjyske, kunne gæsterne drage hjem til Vojens med en 4-3 sejr efter overtid. Canadiske William Pelletier blev matchvinder, da han afgjorde kampen med sin anden scoring.