Aalborg Pirates dukker lokalrival og holder nytår som duks

Aalborg Pirates dukker lokalrival og holder nytår som duksProfimedia
Aalborg Pirates holder nytår som førerhold i Metal Ligaen.

Det blev klart lørdag aften, da det forsvarende mesterhold på udebane slog lokalrivalen Frederikshavn White Hawks 5-2, mens Herning Blue Fox tabte 2-5 til Odense Bulldogs.

Resultaterne betyder, at Aalborg topper med 68 point efter 32 kampe, mens Herning er toer med 64 point for 31 kampe. Odense er treer med 55 point efter 32 kampe.

Herning begyndte ellers lovende i sit andendagsgilde mod Odense, da Mathias From efter fire minutter scorede til 1-0 efter en glimrende soloaktion, som startede i egen forsvarszone.

Ligesom fredag, hvor Herning vandt 2-1 i Odense efter overtid, var det længe forholdsvist lige, chancefattigt og intenst. Men fynboerne var denne gang effektive.

Sebastian Ehlers omsatte en løs puck til 1-1 i første periode, og siden leverede Kristian Jensen kort efter et meget nærgående Herning-forsøg anden periodes eneste træffer.

To hurtige scoringer omkring midtvejs i tredje periode tog pusten fra hjemmeholdet, og Odense fik sin revanche efter en flot præstation. Fynboerne er treer med 55 point efter 32 kampe.

I Frederikshavn var Aalborgs pointkonge, canadiske Tommy Giroux, afgørende med scoringer til 2-1 og 4-2 samt en assist til 3-2 i den anden sikre sejr over lokalrivalen på to dage.

Længere sydpå fik Sønderjyske rejst sig fra fredagens 3-13-fadæse i Esbjerg.

I Vojens var Anders Førsters tropper foran tre gange mod Esbjerg, men måtte tage til takke med to point efter 4-3-sejr efter overtid.