Horsens tager sjældent point hjemme mod OB trods to straffescoringer af Den Gule Fare

Sabbi fejrer sin scoring med vanlig omhu.
Sabbi fejrer sin scoring med vanlig omhu.Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
OB var bedst i størstedelen af kampen, men to straffesparksmål sikrede Horsens et vigtigt point på hjemmebane, da holdene fredag spillede 2-2 i Superligaens nedrykningsspil.

Det er kun tredje gang, at Horsens tager point i 2023.

Efter et tidligt føringsmål stod der OB på det meste i første halvelg, og i perioder var værterne presset i bund.

Et par fynske forsvarsfejl resulterede dog i to straffespark, som hjemmeholdet udnyttede køligt, hvorfor kampen endte med en pointdeling.

Med pointet er Horsens nu henholdsvis seks og syv point foran Lyngby og AaB, der er under stregen, i den spændende kamp om at undgå nedrykning.

Lyngby og AaB møder hinanden i en livsvigtig kamp på søndag.

OB er fortsat på ottendepladsen med to point op til FC Midtjylland, som kan trække yderligere fra OB på mandag, hvor holdet møder Silkeborg.

Kampen var kun fem minutter gammel, da OB's Emmanuel Sabbi headede gæsterne i front med sit fjerde sæsonmål.

Værterne var dårlige til at holde på bolden, og defensiven var presset, hver gang udeholdet angreb.

Kampstatistikker
KampstatistikkerFlashscore

Stik imod spil og chancer udlignede værterne dog efter 36 minutter.

Horsens' offensive kantspiller Elijah Just blev nedlagt i feltet, og det efterfølgende straffespark omsatte angriberen Anders K. Jacobsen stensikkert.

Anden halvleg startede livligt, og der var store chancer i begge ender, inden OB efter 56 minutter igen bragte sig foran på et hovedstød.

Startdebutanten Alen Mustafic hoppede højest på et indlæg og bragte med sit første superligamål gæsterne foran med 2-1.

Målet vækkede Horsens, der begyndte at presse højt. Efter 72 minutter kom udligningen, da indskiftede Aron Sigurdarson scorede fra 11-meterpletten.

Mod slutningen af kampen pressede værterne på, hvilket førte til flere chancer, men sejrsmålet kom aldrig.