Optakt: Silkeborg møder formstærke Lyngby og AaB spiller bundgyser i Horsens

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Optakt: Silkeborg møder formstærke Lyngby og AaB spiller bundgyser i Horsens

Søndagens Superligakampe starter med to meget interessante opgør i kvalifikationsspillet.
Søndagens Superligakampe starter med to meget interessante opgør i kvalifikationsspillet.Profimedia
FC Midtjylland og OB sparkede allerede gang i kvalifikationsspillet fredag aften, hvor midtjyderne løb med sejren. Søndag spiller de resterende fire hold, hvor der er vigtige point på spil i både toppen og bunden af kvalifikationsspillet.

Lyngby – Silkeborg (14:00)

Silkeborg vil nok være lidt ærgerlige over, at de ikke endte i top-6, men i stedet skal spille kvalifikationsspil. Alligevel har de en helt klar mission om at ende på syvendepladsen og dermed få en mulighed få en chance for at spille europæisk fodbold. I Lyngby er jagten sat ind på overlevelse, hvilket er første og eneste mission for de kongeblå.

Indbyrdes opgør

Når man kigger på de to holds indbyrdes kampe i sæsonen, så skulle man ikke tro, at det er Lyngby, der ligger under stregen. I grundspillets to kampe lykkedes det nemlig Lyngby at få skrabe hele fire point sammen. De fire point udgør 25 % af Lyngbys samlede pointhøst i sæsonen indtil videre.

Den første kamp mellem de to hold endte 2-2, hvor Lyngby nok vil være skuffede, da de på hjemmebane med en 2-0-føring i hånden ikke kunne hive sejren i land. Det lykkedes dog for dem på Jysk Park i november, da de noget overraskende tog hjemad med en 2-0-sejr i bagagen.

Indbyrdes opgør
Indbyrdes opgørFlashscore

Form 

Udover de positive resultater tidligere på sæsonen mod Silkeborg, så er Lyngby også inde i en rigtig fin stime, hvor de har hentet syv point i de seneste tre Superliga-kampe. De har blandt andet slået FC Midtjylland og Brøndby. Lyngby har da også kun tabt en enkelt kamp i forårssæsonen og er derfor det mest formstærke hold i kvalifikationsspillet.

Silkeborg har haft det lidt svært i 2023, og har blot hentet fem point i de første fem kampe. Holdet fra Søhøjlandet har dog også mødt tre hold fra top-4 i de kampe, så det har været nogle ufatteligt tætte opgør. Derfor skal Silkeborg nu finde formen i kvalifikationsspillet.

Kampen i kampen

En af grundende til, at Lyngby har præsteret så godt i foråret, skyldes særligt manden mellem stængerne. Lyngby-målmanden Mads Kikkenborg har været helt suveræn i 2023, hvor han i flere kampe har været voldsomt afgørende. Det bliver også nødvendigt, når Silkeborg kommer på besøg.

Omvendt skal Silkeborg til at udnytte nogle af de mange chancer, som de altid skaber. Tonni Adamsen har lavet to mål i Superligaen i 2023 og en enkelt i pokalturneringen, og han bliver vigtig at holde styr på for Lyngby og Kikkenborg, hvis de ikke vil indkassere mål.

Tonni Adamsen mod West Ham
Tonni Adamsen mod West HamProfimedia

Skader og karantæner

LBK:

Kristian Riis - skade

SIF:

Gustav Dahl – skade

Niclas Pedersen - skade

Link til kampside

AC Horsens – AaB (14:00)

Det bliver uden tvivl en voldsom kamp, når AC Horsens og AaB skal kæmpe for vigtige point i forsøget og forhåbningerne om overlevelse i landets bedste fodboldrække. Det bliver måske ikke en flot fodboldkamp, men det bliver uden tvivl en affære med masser af nerve og intensitet.

Indbyrdes opgør

Der er en klar forventning om, at det bliver et tæt kamp, når Horsens og AaB tørner sammen, og det er med god grund. De to holds tidligere opgør i sæsonen er nemlig begge endt uafgjort. Faktisk sluttede begge kampe uden scoringer. Nu begynder de to hold dog at kunne mærke presset og risikoen for at skulle spille 1. Division i næste sæson.

Generelt har AaB det svært, når de er på besøg på Casa Arena. Nordjyderne har nemlig ikke vundet der siden 2019.

Indbyrdes kampe
Indbyrdes kampeFlashscore

Form 

Det er de to absolut dårligst performende hold, der søndag går på banen, når Hosens tager imod AaB. AC Horsens startede ellers foråret på niendepladsen efter et flot efterår, og var faktisk i spil til at komme i top-6. Det blev der dog hurtigt lavet om på, da de tabte 5-2 i forårspremieren til Brøndby.

Horsens har kun formået at hente et enkelt point. Det var dog mod nedrykningskonkurrenterne fra Lyngby. Horsens kan dog trøste sig med, at AaB er lige så skidt kørende. Nordjyderne har nemlig også kun hentet et enkelt point i 2023, og er derfor placeret allernederst i Superligaen.   

Kampe i kampen

AaB kan ikke bruge noget som helst andet end en sejr. Derfor bliver nordjyderne tvunget til at komme frem over stepperne. Horsens kan godt leve med en uafgjort, men må ikke tabe. Derfor bliver kampen i kampen netop, hvordan de to hold kommer til at gribe kampen an. Det er ikke til at vide, hvordan de to mandskaber har brugt landsholdspausen, men det kommer formentlig til udtryk i kampen søndag.

De to holds placering i Superligaen.
De to holds placering i Superligaen.Flashscore

AaB's vigtigste opgave bliver at få sat Lucas Andersen i scene. Den kreative midtbanespiller kan nogle helt ekstraordinære ting, og meget tyder på, at hvis AaB skal vinde, så skal han præstere godt. Så er det så Horsens' opgave at sørge for, at Lucas Andersen ikke får plads til at boltre sig. 

Skader og karantæner

ACH:

Umiddelbart ingen skader og karantæner.

AaB:

Jeppe Pedersen - skade

Kasper Jørgensen - tvivlsom

Link til kampside