Reistad, Heindahl og Housheer: Her er de største profiler ved VM-slutrunden

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Reistad, Heindahl og Housheer: Her er de største profiler ved VM-slutrunden

Kommer Henny Reistad til at spille endnu en stor slutrunde?
Kommer Henny Reistad til at spille endnu en stor slutrunde?Profimedia
VM nærmer sig, og diverse landes profiler er klar til at vise sig frem på den helt store scene. Flashscore har taget et kig på, hvem der bliver de største profiler ved slutrunden.

Henny Reistad - Norge

Når man snakker om slutrundens største profiler, så skal der naturligvis være en norsk spiller med på listen. Norge er både forsvarende EM- og VM-vindere, og de er derfor også store favoritter til denne slutrunde.

Norge er et landshold spækket med profiler, men hos Flashscore har vi valgt at fokusere på Henny Reistad. Den 24-årige Team Esbjerg-spiller blev kåret til MVP ved EM sidste år, og selvom hun startede sæsonen med en skade, så er hun oppe i fulde omdrejninger. Reistad bliver med alt sandsynlighed en af turneringens helt store spillere. 

Bruna Almeida de Paula - Brasilien

Den brasilianske venstre back Bruna de Paula har efterhånden gjort et stort indtryk i europæisk håndbold. Både i de seneste sæsoner for Metz, men også nu for den ungarske storklub Györ. Den 27-årige tekniker er uden tvivl en af Brasiliens bedste spillere, og hun skal spille en god slutrunde, hvis brasilianerne skal have en chance for at komme videre.

Brasilien er havnet i Gruppe G, hvor de skal møde Spanien, Ukraine og Kasakhstan, og sydamerikanerne skal gøre deres ypperste for at få så mange point med over i mellemrunden som muligt, og det kræver blandt andet storspil fra Bruna de Paula.

Dione Housheer - Holland

Den hollandske stjerne Dione Housheer er et symbol på en forrygende hollandsk håndboldgeneration. I 2019 var hun med til at vinde VM, hvilket var den første guldmedalje i en stor turnering i Hollands historie. 

Dione Housheer spiller til daglig højre back i Odense Håndbold. Hun skifter dog til Györ efter sæsonen. Housheer har dog spillet i den danske liga siden 2018, så de fleste danske håndboldfans kender hende ret godt.

Hollænderne har siden VM-guldet i 2019 været skuffende ved de seneste slutrunder, men Dione Housheer har udviklet sig til at være en profil på både klub- og landshold, og hun skal være med til at føre Holland langt i turneringen. 

Kathrine HeindahlDanmark 

En af de spillere, som danskerne skal sætte deres lid til, er stregspilleren Kathrine Heindahl. Esbjerg-profilen har gang i en forrygende sæson med sin vestjyske klub, og hun ankommer til turneringen i glimrende form.

Kathrine Heindahl
Kathrine HeindahlMartin Sylvest/Ritzau Scanpix

Med sine 31 år har hun masser af rutine, og hun er derfor en af lederne på det danske hold. Med stor spilintelligens og styrke er Heindahl nærmest umulig at styre. Både i den offensive og defensive del af spillet er Kathrine Heindahl en af de bedste i verden, og hun kommer uden tvivl til at spille en helt central rolle for Danmarks præstation ved slutrunden. 

Danmark var tæt på en triumf ved EM sidste år, og denne gang har danskerne fordelen af at være på hjemmebane, og i Hernig vil Heindahl være et af Jesper Jensens helt store trumfkort.

Ryu Eun-hee – Sydkorea

Sydkorea har traditionelt set haft et ret så stærkt kvindelandshold i håndbold. Det er blevet til guldmedaljer ved både OL og VM. Men selv om de nok stadig tager titlen, som det bedste asiatiske landshold, så skal vi helt tilbage til 2008 for at finde det seneste store resultat, da de blev nummer tre ved OL i Beijing.

Hvis sydkoreanerne skal have en god slutrunde, så kræver det, at holdets kaptajn Ryu Eun-hee finder sit højeste niveau frem. På et hold, hvor langt de fleste spiller i den hjemlige liga, er Ryu Eun-hee en vigtig spiller for Györ. Den 33-årige højre back er en stærk og taktisk klog spiller, og hende får Sydkorea brug for.

Blanka Böde-Bíró – Ungarn

Blanka Böde-Bíró er den første målvogter på listen. Den ungarske keeper tørner normalt ud for Ferencvaros, der er et af de bedste hold i den ungarske liga. Ungarn har dog ikke præsteret særlig godt ved de seneste slutrunder, hvor mellemrunden typisk har været endestationen.

Der er dog meget talent i den ungarske trup, og de vil gøre alt, hvad de kan for at levere en god slutrunde. Her bliver 29-årige Blanka Böde-Bíró vigtig. Hvis Ungarn skal have en chance, så kræver det, at Böde-Bíró holder en høj redningsprocent. 

Ungarns chance ligger i, at de skal have så mange point med over til mellemrunden som muligt. I det indledende gruppespil møder de Montenegro, Paraguay og Cameroun. 

Albertina da Cruz Kassoma – Angola 

Kathrine Heindahl er ikke den eneste stregspiller på denne liste. Angolas stregspiller Albertina da Cruz Kassoma kan nemlig meget vel gå hen at blive den vigtigste spiller for Angola. Hun er vant til at gøre livet surt for sine modstandere, når hun sammen med sin rumænske klub CS Rapid Bucuresti, spiller i både Champions League og den rumænske liga. 

Albertina da Cruz Kassoma har en enorm styrke, og hun er næsten umulig at håndtere, når hun får bolden inde på stregen. I år skal hun forsøge at trække Angola med videre til mellemrunden, hvor alt skal klikke, hvis de også skal gå videre til kvartfinalerne.

Alicia Fernandez Fraga – Spanien

Det spanske landshold har været igennem nogle svære år, men man må aldrig afskrive dem i de helt store turneringer. Ved seneste VM tabte de bronzekampen til 2021, mens de ved sidste år EM-slutrunde ikke formåede at gå videre fra mellemrunden. 

Spanierne vil uden tvivl forsøge at rette op på sidste års skuffende præstation, og her bliver Alicia Fernandez Fraga en vigtig brik. Den 30-årige playmaker har masser af rutine, og hun skal være med til at binde det spanske spil sammen. 

Alicia Fernandez Fraga er vant til at spille på højt niveau i sin klub CSM Bucuresti, som spiller med i toppen i både den rumænske liga og Champions League.

Chloé Valentini – Frankrig

Er der et hold, som altid er farlige, så er det Frankrig. De er altid med i medaljekampen, og ved seneste VM hentede de en flot sølvmedalje. Der er ingen tvivl om, at Frankrig nok skal gå videre fra både gruppen og formentlig også mellemrunden. De skal dog toppræstere, hvis de render ind i en af de andre storhold.

Her er det blandt andet vigtigt, at de får lavet en masse mål, og det har de i hvert fald en spiller, der er garant for. Metz-fløjspilleren Chloé Valentini ved godt, hvor målet står. Hun har allerede lavet et hav af mål i denne sæson i både den franske liga og Champions League, og mon ikke hun også kommer til det ved VM.

Cristina Neagu - Rumænien

Cristina Neagu er en levende legende i håndboldverden, men den rumænske topspiller er fyldt 35 år, og hun begynder at nærme sig karrierens efterår. Hele fire gange er hun blevet kåret til verdens bedste håndboldspiller, og hun har båret Rumænien frem ved flere slutrunder. 

Cristina Neagu
Cristina NeaguProfimedia

Neagu spiller dog stadig på rigtig højt niveau i sin klub CSM Bucuresti. Det er derfor ikke utænkeligt, at den rutinerede verdensstjerne kan skabe noget magisk for det rumænske landshold under VM-slutrunden, hvor de blandt andet skal møde Danmark i gruppespillet. 

Katrine Lunde - Norge

En af håndboldens mest dekorerede spillere er den norske målvogter Katrine Lunde. Den 43-årige legende har været med til et hav af slutrunder og har skrabet intet mindre end 11 guldmedaljer, tre sølvmedaljer og tre bronzemedaljer sammen ved OL, VM og EM.

Selvom Lunde spillede sin første slutrunde tilbage i 2002, så er hun stadig med på det norske landshold her 21 år senere. Hendes erfaring har uden tvivl stor betydning for landsholdet og hendes rutine kan hjælpe de unge spillere i så stor en turnering. 

Derudover spiller hun i storklubben Vipers Kristiansand, som hun har vundet Champions League med tre år i træk. Katrine Lunde er derfor stadig helt oppe blandt Eliten af målvogtere ved slutrunden.