Danmark skal knække koden til uortodoks modstand mod Japan: Handler om sportslig udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Danmark skal knække koden til uortodoks modstand mod Japan: Handler om sportslig udvikling

Jesper Jensen vil teste Danmark mod uvante modstandertyper.
Jesper Jensen vil teste Danmark mod uvante modstandertyper.Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Når Danmarks håndboldkvinder 6. og 7. april møder Japan og ikke eksempelvis Norge i to testkampe, så skyldes det blandt andet, at Japan spiller en type håndbold, som ofte har givet landstræner Jesper Jensen hovedbrud.

Grundet EM-kvalifikationskampe var der ikke frit valg på alle hylder af modstandere her i begyndelsen af april. Men Jesper Jensen ville også gerne møde Japan - eller et hold med en lidt utraditionel spillestil.

"Vi kan jo egentlig godt lide at spille mod lidt utraditionelle modstandere. Det er rigtig fint at spille mod Norge og Sverige, og hvad de ellers hedder, som spiller på samme måde som os selv, som vi gerne vil måle os med og lære af. Men vi har også vist, både senest til VM men også over tid i Danmark, at vi nogle gange kæmper med at finde rytmen mod de her ukonventionelle modstandere. Der er Japan en af dem, så det handler også om sportslig udvikling," siger landstræneren.

Især frem mod sommerens OL, som er næste store mål for Danmark, er det relevant at få styr på spillet mod hold, der spiller anderledes end de skandinaviske og andre europæiske hold.

"OL møder vi enten sydamerikansk, asiatisk eller afrikansk modstand. Så der skal vi finde ud af, hvordan vi finder rytmen i de kampe," lyder det fra Jesper Jensen.

"Vi plejer at være ret gode til at finde vores løsninger, inden kampen starter, men når så kampen er i gang, så skal vi også lære at finde løsninger i løbet af den."

Den første kamp mod Japan spilles 6. april klokken 16 i Odense. Dagen efter på samme tidspunkt er det fansene i Silkeborg, som får glæde af at se de to hold tørne sammen.

De danske håndboldkvinder skal til OL for første gang siden 2012.

I både 1996, 2000 og 2004 vandt Danmark guld ved OL.