Dansk "schweizerkniv" efter sen landsholdsdebut: Så det aldrig som en mulighed

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Dansk "schweizerkniv" efter sen landsholdsdebut: Så det aldrig som en mulighed

Kaja Kamp har aldrig drømt om landsholdet
Kaja Kamp har aldrig drømt om landsholdetThomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Esbjerg-spilleren Kaja Kamp blev hentet ind til bronzekampen under VM efter en skade til Katrine Heindahl. Det er den eneste landskamp for Kamp indtil videre, og det har heller ikke været den sædvanlige vej for hende i jagten på landsholdudtagelse. Det fortæller hun i et interview med Flashscore.dk inden de kommende EM-kvalifikationskampe mod Polen.

Kaja Kamps CV står der udover den ene landskamp ikke ret meget andet i håndboldforbundets database.

Den 29-årige Esbjergspiller har ikke spillet nogen U-landskampe, men kan til gengæld prale af 20 landskampe i beachhåndbold.

”Der har bare været en anden vej for mig end for mange andre. Det kan godt gøre det sværere at komme ind omkring landsholdet, men nu er jeg her, og så må vi se, hvor langt det kan bære. Det har ikke været et bevidst valg fra min side, der har bare været folk, der har ment, at jeg ikke var god nok”, lyder det fra Kamp til Flashscore.

I december måned blev Kaja Kamp så endelig hentet ind fra sofaen for at støde til den danske VM-trup. Ankomsten har dog været legende let for Esbjerg-stregen.

”Jeg er blevet taget fint imod. Jeg har været med omkring nogle slutrunder før, men det er første gang, jeg er med fra start, hvilket jo er ganske spændende. Heldigvis kender jeg dem alle og har spillet enten med eller imod dem tidligere,” siger Kamp om modtagelsen af landsholdets nyeste medlem.

Inden ankomsten til Esbjerg i 2020, har karrieren foldet sig ud på mindre prominente adresser. Det var slet ikke planen at Kaja Kamp skulle spille i Esbjerg, da der var underskrevet en kontrakt med tyske TuS Metzingen. Tyskerne blev ramt økonomisk af Covid-19 pandemien, og så stemplede Kamp ind på den jyske vestkyst, og nu altså også i nationaldragten.

”Jeg har aldrig set landsholdet som en realistisk mulighed. Derfor har det ikke fyldt så meget hos mig. Jeg har altid sat mig for at gøre det bedste jeg kunne, samtidigt med at jeg skulle have det sjovt, selvom det også kan være hårdt”.

Esbjerg står foran et skift på trænerpositionen fra næste sæson, når Jesper Jensen bliver dansk landstræner på fuld tid. Ny styrmand bliver så svenske Tomas Axner, der ønsker en større trup i Esbjerg. Derfor valgte Kaja Kamp også blot at forlænge sin aftale med et år, så den nu løber frem til sommeren 2025. 

”Et er at tale med folk, noget andet er at se, hvad der bliver gjort. Det skal ikke tolkes som mistillid til Tomas (Axner, red.), men det bliver en anden rolle for mig i næste sæson. Til den tid kommer der en fløj mere på holdkortet, en position, jeg tidligere har været brugt på også. Jeg vil gerne kunne se mig selv i øjnene, og se om jeg kan finde plads i den nye rolle. Derfor blev det kun til et års forlængelse i første omgang”.

Heller ikke på landsholdet er hendes rolle skarpt defineret. Det betyder dog ikke så meget for Kamp, der ser sin alsidighed som et plus og godt kan leve med rollen som schweizerkniv i kortere perioder.

”Det er nemmere at blive kastet lidt rundt og ikke helt kende sin rolle, når det er i kortere perioder, som det typisk er med landsholdet, end når det er min daglige gang i min klub. I klubben vil jeg gerne kende min rolle, mens det er nemmere at se igennem fingrene med på landsholdet. Jeg har ingen anelse om min rolle på landsholdet lige nu. Jeg er forskellig fra andre andre stregspillere. Jeg er lidt mindre og bevæger mig måske mere. Jeg er ikke den store screeningsspiller, og læser måske spillet lidt anderledes”, lyder vurderingen fra Kaja Kamp.

Udover en bronzemedalje kastede præstationen ved VM også en OL-billet af sig. Det faktum fylder dog ikke så meget hos Kaja Kamp, der holder fokus på de to kommende kampe mod Polen.

”Det tør jeg ikke drømme om. Nu må se hvordan det går ved denne samling først. Der er lang tid til OL, og der er rigtigt mange der står i kø til pladserne. Jeg ville blive vildt glad for at komme med, men det er ikke noget, jeg tænker voldsomt meget over”.

Danmark spiller den første kamp mod Polen onsdag aften i Lubin, og så er der returkamp i Ballerup på lørdag.