Tysk håndboldlegende forstår Knorr-skifte til Aalborg: "Han er under et gigantisk pres"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Tysk håndboldlegende forstår Knorr-skifte til Aalborg: "Han er under et gigantisk pres"
Opdateret
Juri Knorr i kamp i Bundesligaen.
Juri Knorr i kamp i Bundesligaen.UWE ANSPACHDPAdpa Picture-Alliance via AFP
De seneste dages rygter om et kommende skifte for Juri Knorr fra Rhein-Neckar Löwen til den danske liga og Aalborg har skabt seismiske forstyrrelser i den tyske håndboldverden. For hvorfor i alverden vil det tyske landsholds mest lysende stjerne skifte fra Bundesligaen til den nordjyske håndboldklub, der ganske vist er europæisk elite, men ikke ligefrem Barcelona eller PSG?

Den tidligere, tyske landsholdsstjerne Stefan Kretzschmar forstår dog godt, hvis Juri Knorr har behov for at komme væk fra de tyske halgulve. For det tryk, der ligger på den 23-åriges skuldre er massivt, fortæller han til Handball World.

"Han er den spiller på landsholdet, som alt drejer sig om, og som altid er under luppen i forhold til sine præstationer, og som derfor også får mest kritik. Jeg tror, det hele er for meget for ham, og at det ikke er noget, som han ønsker," siger Kretzschmar.

Ifølge rygterne, så vil Knorr senest skifte til Aalborg, når hans nuværende kontrakt udløber i 2026, men en decideret transfer er absolut en mulighed for aalborgenserne, der får en del plads i både lønbudget og spillertrup, når megastjernen Mikkel Hansen stopper med udløbet af denne sæson.

Læs mere om dette her

Den 1,91 meter høje bagspiller er med sin opvækst i Flensborg nær den dansk/tyske grænse ikke ubekendt med dansk håndbold, og ifølge blandt andet Bild skulle en mundtlig aftale med Aalborg allerede være på plads. Så meget tyder på, at det ikke er et spørgsmål om hvis, men hvornår, Herre Håndbold Ligaen kan få glæden af endnu en verdensstjerne. 

Ifølge Kretzschmar, så er der flere ting, der vil kunne tiltale Knorr i forhold til at rykke teltpælene til den danske liga.

En af de mest åbentlyse er, at tyske Maik Machulla overtager roret fra og med næste sæson, men også de kortere udebaneture, den kortere afstand til familien i Flensborg, samt det faktum, at der ikke er lige så stort pres på hver eneste kamp, som der er i Bundesligaen, vil være noget, der tiltaler tysk håndbolds lysende stjerne. 

"Den måde som han er på, og den måde, han ønsker at leve på, harmonerer ikke med det pres, der er på ham både på landsholdet og i Rhein-Neckar Löwen," siger  Kretzschmar.

"Han vil gerne være frontfigur for tysk håndbold, og han vil gerne tage ansvar. Men dette superstjerne-fokus, det tror jeg ikke, at han ønsker," fortæller den tidligere storspiller, der om nogen selv kender til at bryde igennem i en tidlig alder, med hvad derpå følger af fokus fra pressen og omverdenen.

Han var en nøglespiller for  SV Blau-Weiß Spandau allerede som 18-årig og fik som 20-årig debut for det tyske landshold, for hvem han spillede 218 kampe. Derudover var hans privatliv også meget i kameraernes søgelys i Tyskland, især da han var forlovet med svømmeren Franziska van Almsick.