Milepæle i Mikkel Hansens karriere: Op- og nedture for verdens bedste håndboldspiller

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Milepæle i Mikkel Hansens karriere: Op- og nedture for verdens bedste håndboldspiller

Mikkel Hansen kan se tilbage på en imponerende karriere.
Mikkel Hansen kan se tilbage på en imponerende karriere.CHRISTOF KOEPSEL/GETTY IMAGES EUROPE/Getty Images via AFP
Det er ikke bare en af de største danske håndboldspillere, der har valgt at takke af, men en af håndboldsportens allerstørste profiler gennem tiderne.

Onsdag middag fortalte Mikkel Hansen på et pressemøde i Aalborg, at han stopper karrieren efter næsten 20 år som professionel. 

Hos Flashscore har vi valgt at kigge på nogle af Mikkel Hansens helt markante milepæle i løbet af en lang og meget succesfuld karriere.

Tog den danske liga med storm

Mikkel Hansens flotte håndboldrejse starter godt nok nord for København i Virum-Sorgenfri. Men det er i den ikoniske klub GOG på Sydfyn, at det purunge talent for alvor demonstrerer sit store talent for de danske håndboldfans.

Med sin voldsomt kraftfulde højrearm fik han de danske målmænd til at skælve, og man kunne lynhurtigt se, at den dengang blot 18-årige Mikkel Hansen var noget ganske særligt.

Indtog på verdensscenen 

Efter tre flotte sæsoner i GOG fik Mikkel Hansen en plads i Ulrik Wilbeks bruttotrup til OL i 2008 i Beijing. Den 21-årige back og playmaker havde fået debut på landsholdet året før, men var kun med til turneringen som reserve. Grundet sygdom til anden dansk spiller kom Mikkel Hansen i spil ved turneringen, og han leverede et af de mest ikoniske mål i sin tid på landsholdet.

Et frikast ved stillingen 25-25 mod Rusland blev efter slutfløjt kanoneret op i den fjerneste krog, og så havde hele verden fået øjnene op for Mikkel Hansen, der netop var skiftet til den spanske storklub Barcelona.

Skuffende ophold i Barcelona

Der var store forventninger til samarbejdet mellem Mikkel Hansen og Barcelona. Hansen var en af sportens største talenter og Barcelona var ligesom nu et af de største hold i verden. Danskeren fik dog ikke forløst og udviklet sit potentiale i den catalanske klub, som hverken vandt Champions League eller blev spanske mestre i perioden 2008 til 2010, hvor Mikkel Hansen spillede der.

Mikkel Hansen i Barcelona
Mikkel Hansen i BarcelonaFRANK CILIUS/SCANPIX DENMARK/AFP

Det kom derfor ikke som den store overraskelse, at Mikkel Hansen skulle væk fra Barcelona, men det var alligevel et lille chok, at turen gik tilbage til Danmark.

Genfødsel i AG

I Danmark var AG København nemlig opstået i sommeren 2010, og det var et slagkraftigt mandskab med de største danske og nordiske spillere.

Her var Mikkel Hansen en vital del af det AG København-hold, der vandt to danske mesterskaber og to pokaltitler de to sæsoner, hvor Hansen, der nu var en verdensstjerne, spillede i klubben.

Selvom AG København havde et meget kort håndboldeventyr, så oplevede Mikkel Hansen stor personlig fremgang.

Verdens bedste

Tallet 24 er næsten umuligt at sige, uden at tænke på Mikkel Hansen. Det er det nummer, som han har båret i mange år, men det sjovt nok beskriver det også en milepæl i den store spillers karriere. 

I 2011 havde 24-årige Mikkel Hansen vundet det danske mesterskab og spillet en stor turnering for Danmark ved VM i Sverige. Ved VM var han blevet turneringens topscorer og havde erobret en plads på All-star-holdet. Selvom Hansen og Danmark måtte nøjes med VM-sølv, så blev den danske profil kåret til verdens bedste håndboldspiller. 

Det var første gang, at Mikkel Hansen fik den største individuelle hæder, men det ville ikke blive den sidste.

Ti år i PSG

Mikkel Hansen i PSG
Mikkel Hansen i PSGVICTOR JOLY/Victor Joly/DPPI via AFP

Efter en lidt tumultarisk exit i AG København gik turen til Paris. Kærlighedens by endte med at blive Mikkel Hansens hjem fra 2012 til 2022. 

Mikkel Hansen skulle være med til at skabe et dominerende hold i international håndbold, men sådan gik det godt ikke. Godt nok var den danske skarpskytte med til at vinde hele otte franske titler, men PSG fik aldrig den forløsende sejr i Champions League. 

De var dog tæt på i 2016/2017-sæsonen, hvor de tabte finalen til RK Vardar fra Makedonien med 24-23.

Store triumfer

Mikkel Hansens mange år i Paris gav ham ikke kun masser af ligatitler. Han blev også kåret til verdens bedste håndboldspiller hele to gange under tiden i PSG. I 2015 og 2018 modtog han prisen som verdens bedste håndboldspiller, og det var blandt andet takket være flere store danske slutrunder.

Ikke nok med, at Mikkel Hansen var en profil på det danske landshold. Det danske landshold havde udviklet sig til et af de allerbedste landshold i hele verden.

Mens Hansen har spillet på landsholdet, har Danmark hentet to EM-guldmedaljer, tre VM-guldmedaljer og en OL-guldmedalje.

Samtidig er manden med missilarmen blev kåret til MVP ved tre VM-slutrunder og været en del af et slutrunde-all-star hold (EM og VM) hele seks gange.

Nedture, skader og sygdom

Med alle de priser og al den hæder kunne man næsten få den tanke, at en mand som Mikkel Hansen er usårlig, men der har også et par slemme bump på vejen.

Udover et hav af andenpladser for både klub- og landshold og et uforløst ophold i Barcelona, har Mikkel Hansen prøvet lidt af hvert.

I 2013 blev håndboldvidunderet opereret i knæet for en skade. En skade, der flere gange har voldt ham problemer. Landsholdets fysioterapeut Anja David Greve har tidligere fortalt, at hans højre knæ er slidt, og at han ikke havde meget tilbage i sin udvendige menisk.

I foråret 2022 blev han så opereret igen, og det gik ikke helt som planlagt. En uge efter operationen blev Mikkel Hansen nemlig ramt af en blodprop i lungerne, og derfor sluttede hans karriere i PSG på en meget trist måde.

I februar 2023 måtte Mikkel Hansen trække stikket fra håndbold i en periode. Superstjernen havde symptomer på stress, og det holdt ham væk fra håndboldbanen i et halvt år. 

Mangler stadig en titel

Mikkel Hansen kom til hægterne igen og var klar til at tørne ud for Aalborg Håndbold. Selvom han nu stopper håndboldkarrieren et år før hans kontrakt med Aalborg udløber, så forsikrede han alle på pressemødet om, at han vil give alt, hvad han har tilbage. Og det kan der være en god grund til.

Mikkel Hansen
Mikkel HansenBo Amstrup/Ritzau Scanpix

Den nu rutinerede back har trods sine mange titler aldrig prøvet at vinde Champions League. Aalborg er stadig med i den prestigefulde turnering, og de vil uden tvivl gøre alt for at give Mikkel Hansen det eneste trofæ, han mangler.

Alle de danske håndboldfans kunne til trods for nyheden om karrierestoppet dog glæde sig over, at Mikkel Hansen stiller sig til rådighed for en sidste tur med landsholdet i sin gamle hjemby Paris, når Danmark skal forsøge at vinde OL-guld.