Derfor giver det mening at Juri Knorr afløser Mikkel Hansen i Aalborg

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Derfor giver det mening at Juri Knorr afløser Mikkel Hansen i Aalborg
Der er flere fordele end ulemper for Juri Knorr hvis han skulle tage til Aalborg
Der er flere fordele end ulemper for Juri Knorr hvis han skulle tage til AalborgPhoto by Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Håndboldverdenen kan stå over for et spektakulært klubskifte, hvis den talentfulde Juri Knorr forlader Rhein-Neckar Löwen, for at skifte til Aalborg Håndbold, som der har været forlydender om de seneste dage.

Efter den første undren har lagt sig, kan et skifte nord for grænsen give ganske fin mening for den tyske superstjerne, der både på klub- og landshold er under stor bevågenhed i Tyskland.

I Danmark kunne Knorr nyde godt af en mindre belastning af kroppen. Selvom kampantallet er nogenlunde det samme, så er der i Danmark nogle blødere kampe grundet holdenes niveau, men også den danske turneringsstruktur.

I Bundesligaen er der 36 kampe foruden den tyske pokalturnering, mens der i Danmark spilles 32 kampe inden en eventuel semifinale og efterfølgende finale. 

Dette ville give ham mere tid til restitution og genopretning, hvilket er særligt vigtigt for at kunne spille på højeste niveau på lang sigt.

Skulle skiftet blive en realitet, ville Knorr stadig have mulighed for at kæmpe om titler, både i ligaen og i Champions League. I Aalborg vil han komme under kyndige hænder fra den tyske træner Maik Machulla, der fra sommeren vil træne den danske topklub. Netop kendskabet mellem Machulla og Knorr, og det faktum at Knorr på mange måder er samme spilletype som Hansen, vil gøre overgangen til en plug and play løsning.

Hvor der har været en voldsom fokus på Mikkel Hansens gøren og laden i Danmark, er det samme tilfældet for Knorr i Tyskland. Med et skifte til Danmark kunne Knorr have mulighed for at nyde lidt mere ro omkring sin person. 

Hvis man tager det negative briller på, så taler det imod at den danske liga ikke er lige så stærk som den tyske. Trafikken plejer at gå fra Danmark til Tyskland, og det i det perspektiv vil Knorr blive en savnet figur i Bundesligaen som helhed, hvor han er en stor profil.

De manglende topkampe uge efter uge kan muligvis have en negativ indflydelse, på den blot 23-årige tyskers udvikling, mens han omvendt vil komme ind på et bedre hold, hvis Rhein-Neckar Löwen bliver byttet ud med Aalborg.

Selvom Aalborg er et andet sted i dag, end de var tilbage i perioden mellem 2014-17, så har klubben vist sig som en klub der kan udvikle verdensstjerner.

Dengang var det Sander Sagosen, der som ung var forbi Aalborg, inden turen gik videre ud i Europa.

Knorr er et andet sted i sin karriere nu, end Sagosen var dengang, men med det store fysiske og psykiske pres der er på tophåndboldspillere i dag, kan et skifte væk fra Bundesligaen, om ikke andet så midlertidigt, vise sig at være en god karriereinvestering.