Ny Aalborg-træner vil lære dansk: Det handler om respekt

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ny Aalborg-træner vil lære dansk: Det handler om respekt

Maik Machulla går meget op i kommunikationen med sine spillere.
Maik Machulla går meget op i kommunikationen med sine spillere.Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Spillerne i Aalborg Håndbold vil også i næste sæson modtage kommandoer og andre instrukser på dansk.

Holdets kommende tyske cheftræner, Maik Machulla, er godt i gang med at lære de første danske gloser, efter at han for halvanden uge siden blev præsenteret som afløser for Stefan Madsen.

Den tidligere Flensburg-Handewitt-træner hyrede allerede i sidste uge en privat underviser, så han i det mindste kan en smule, når han tiltræder i den danske topklub til juli.

"Først og fremmest er det for at vise respekt. Jeg skal leve og arbejde i Danmark, og så skal jeg også kunne tale sproget," siger Maik Machulla.

"Jeg lever af min kommunikation, og jeg vil gerne være tæt på spillerne. De skal kunne stole på mig og føle, at vi gør tingene sammen som et hold. Og så er det vigtigt for mig, at de kan forstå, hvad jeg siger og vil have."

47-årige Machulla var cheftræner i Flensburg fra 2017 til 2023 i en periode, hvor den nordtyske klub - med mange skandinaviske profiler i truppen - to gange blev tysk mester.

"Jeg sagde altid på den første dag til nye danske, norske og svenske spillere, at de skulle lære tysk. Det var en tysk klub, hvor vi talte tysk i omklædningsrummet og på ture til udekampe," siger den kommende Aalborg-træner.

Faktisk var det skandinaviske islæt på Flensburg-holdet til tider så stort, at det indimellem kunne virke helt komisk at tale tysk sammen.

"Jeg husker en gang, hvor vi sad omkring et bord og spiste, og det var kun mig og to andre, der havde tysk som modersmål. Resten var fra Danmark, Norge og Sverige, men vi talte tysk," siger Maik Machulla.

Flere af Aalborgs nuværende spillere har tidligere i karrieren spillet i tysk håndbold, og derfor medgiver den kommende Aalborg-træner, at der kan være samtaler under fire øjne, som vil foregå på tyskerens modersmål.

Aalborg kan nå at hente to titler, før tyskeren tiltræder 1. juli. Den nordjyske klub topper i øjeblikket den hjemlige liga, og på europæisk plan er holdet nået frem til kvartfinalerne i Champions League.