Efter halvandet års pause: Svensk Gidsel-holdkammerat er tilbage på banen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Efter halvandet års pause: Svensk Gidsel-holdkammerat er tilbage på banen

Valter Chrintz har vundet både EM-guld og VM-sølv med det svenske landshold i løbet af karrieren.
Valter Chrintz har vundet både EM-guld og VM-sølv med det svenske landshold i løbet af karrieren.Mohamed Abd El Ghany/Pool via AFP
Ovenpå en alvorlig knæskade er den 23-årige svenske Füchse Berlin-højrefløj, Valter Chrintz, endelig tilbage på banen. Det er dog ikke i Füchse Berlin-tøjet og med Mathias Gidsel som holdkammerat, for svenskeren er sendt på lejeophold i den næstbedste række.

I november 2022 kom svenske Valter Chrintz slemt til skade i et opgør i den bedste tyske håndboldrække mod GWD Minden. Diagnosen var heller ikke for god for højrefløjen: Det forreste ledbånd i højre knæ var revet over, og dertil havde den unge landsholdsspiller pådraget sig skader på menisken i samme knæ.

Nu, næsten halvandet år senere, er 23-årige Chrintz endelig tilbage på banen. Det er dog ikke for sin arbejdsgiver, Füchse Berlin, hvor han ellers er holdkammerat med blandt andre danske Mathias Gidsel, netop kåret som verdens bedste håndboldspiller, men derimod for en klub i næstbedste række.

Den tyske hovedstadsklub har nemlig valgt at sende Chrintz på lejeophold en spytklat sydvest for hovedstaden til en anden hovedstad, nemlig Potsdam, hovedstaden i delstaten Brandenburg. Her skal svenskeren forsøge at finde formen igen ovenpå den lange skadespause.

”Men jeg vil også gerne have det lidt sjovt her med Potsdam. Vi har også en god chance for at rykke op i bedste række, og jeg håber, at jeg kan hjælpe drengene med det,” kommer det fra Chrintz ifølge Handball-World.

Og det ser da også lovende ud for 1. VfL Potsdam, for ingen har samlet flere point i den næstbedste tyske række, og dermed fører Chrintz’ nye og midlertidige mandskab altså rækken an foran SV BBM Bietigheim og ASV Hamm-Westfalen.

Også føromtalte Minden er altså at finde i næstbedste række, men Chrintz kan glæde sig over, at Potsdam allerede har spillet begge opgør mod den forhenværende Bundesligaklub, hvorfor svenskeren altså slipper for et gensyn med modstanderen, mod hvem det senest gik så galt.

Ifølge Potsdam-træner Bob Hanning er det planen, at Chrintz til sommer vender retur til Füchse Berlin, men i mellemtiden glæder Hanning sig over, at man har sikret sig Chrintz på en lejeaftale. Foruden svenskeren er der nemlig kun én eneste trænet højrefløj i Potsdam-truppen i form af 26-årige tyske David Cyrill Akakpo.

Chrintz har hidtil nået at optræde i alt 77 gange for Füchse Berlin i Bundesligaen og pokalturneringen, hvor det er blevet til 53 scoringer undervejs. Det er ligeledes blevet til 35 A-landskampe for det svenske landshold med flotte 61 mål til følge.