Forsvarsklippe hylder franske hjerter: "I en time var vi ikke inde i kampen"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Forsvarsklippe hylder franske hjerter: "I en time var vi ikke inde i kampen"

Forsvarsklippe hylder franske hjerter: "I en time var vi ikke inde i kampen"
Forsvarsklippe hylder franske hjerter: "I en time var vi ikke inde i kampen"AFP
Skuffelsen hænger selvfølgelig tungt over det franske landshold efter det bitre straffesparksnederlag til Argentina i finalen ved VM i Qatar.

Men det er dog en lille trøst for franskmændene, at de efter en dårlig første halvleg vågnede op og medvirkede til at skabe en svært underholdende slutkamp.

"I en time var vi ikke inde i kampen. Men vi kunne også have vundet. Jeg er meget stolt af denne trup og af at være franskmand. Vi holdt hovederne højt. Vi kom tilbage i kampen, selv om det så svært ud", siger forsvarsklippen Raphaël Varane ifølge Reuters.

Længe var de regerende verdensmestre helt ved siden af sig selv, og Argentina lignede en sikker vinder.

Men pludselig gravede franskmændene sig op fra et dybt hul, da Kylian Mbappé scorede to gange med kort mellemrum og udlignede til 2-2.

Også i den forlængede spilletid lykkedes det Frankrig at komme igen, efter at argentinerne havde bragt sig foran 3-2. Først i straffesparkskonkurrencen var den sidste franske livline opbrugt.

"Vi er selvfølgelig meget skuffede, for vi gav alt. Vi stod over for mange forhindringer i denne turnering, men gav aldrig op."

"Vi trykkede på og troede på det til det sidste. Vi fik næsten vendt kampen, selv om den ikke forløb godt. Der er mental styrke i denne trup - masser af hjerte", siger Raphaël Varane.

Der er trøstende ord fra den franske præsident, Emmanuel Macron. På Twitter hylder han holdet, selv om det altså lige akkurat ikke lykkedes at genvinde VM.

"Bravo til det franske hold med præstationen og kampgejsten ved dette VM. Det begejstrede nationen og fans i hele verden", skriver Macron.