Forløsende dansk overtidsejr over Frankrig på Russells perle

Dansk jubel efter sejren over Frankrig
Dansk jubel efter sejren over FrankrigProfimedia
Patrick Russel blev dansk helt med en scoring i overtiden

Det var et uændret dansk mandskab, der mindre end et døgn efter kampen mod Ungarn, stod overfor endnu en modstander, hvor en sejr var påkrævet.

Det var dog en anderledes modstander Danmark stod over for. Et markant bedre mandskab, med større bredde og bedre fysik. Frankrigs allerstørste stjerne, Alexandre Texier, undgik karantæne og var klar i den franske førstekæde.

Dansk powerplay i fokus

Frankrig fik opgøret første chance efter blot et lille minut, men Danmark og Dichow slap med skrækken. Franskmændene var bedst i de første minutter og Lucien Onno var ikke langt fra at kunne skubbe pucken ind bag Frederik Dichow.

Mathias Bau var den første dansker der viste farlighed, men Frankrigs målvogter, Sebastian Ylonen, fik lukket ved den korte stolpe. Kort efter fik Frederik Storm samme type mulighed, men igen var Ylonen klar, da den danske angriber skar ind foran ham.

Generelt kom Danmark bedre med i kampen i løbet af første halvdel af 1. periode.

Danmark fik et powerplay og igen var Nikolaj Ehlers skarp som en nyslebet skøjteklinge. Et håndledsriv op i modsatte hjørne, med Patrick Russell stående foran Ylonen til at tage hans udsyn. Både Justin Addamo og Enzo Guebey havde bud efter en udligning, mens Christian Wejse ekvilibristisk kom frem til en fin chance.

Valentin Claireaux satte sig selv negativt i fokus, med en svinestreg på Nikolaj Ehlers. En situation der meget lignede Texiers tackling i deres kamp mod Østrig. Straffen var også den samme og dermed røg Claireaux i bad.

Det kostede gav igen dansk powerplay og det udnyttede Mikkel Bødker, der fladt langs isen kunne passere Ylonen med sit landskampsmål nr. 15.

Det danske powerplay var virkeligt toptunet i 1. periode og Danmark kunne gå til pause foran med 2-0.

Stærkt fransk modsvar i 2. periode

Anden periode startede med dansk overtal, uden at det for alvor kastede noget af sig. Begge hold havde fået tanket ilt til lungerne og fået lavet nogle småjusteringer. Det betød, at der i de første par minutter ikke var de helt åbne chancer i nogle af enderne.

Danmark virkede måske lidt for komfortable med 2-0-føringen og det var kun en stav fra Jesper Jensen Aabo, der forhindrede Texier i at have en åben skudmulighed.

Det fik Guillaume Leclerc dog kort efter, og den tidligere Rødovre-spiller kunne lave karrierens måske letteste mål, på fornemt forarbejde af Anthony Rech.

Ikke mange minutter efter blev kampen sparket helt åben. Morten Jensen knækkede sin stav i offensiv zone, hvilket gav en friløber til Anthony Rech, der fintede Dichow væk og sikkert scorede med baghånden. Fire stærke minutter af Rech.

Danmark virkede rystede og det krævede en gave fra Frankrig for at komme tilbage i front. Fransk fejlpasning i egen zone og så kunne Nick Olesen hamre gummiskiven i nettet. 3-2 til Danmark midtvejs i kampen.

Franskmændene bed fra sig og fik presset danskerne med god forechecking. Det gav en masse løse pucke til Frankrig og de evnede at holde Danmark fast i egen zone i flere momenter. Presset gav bonus med et halvt minut tilbage af anden periode, da Addamo samlede en returpuck op og kunne udligne til 3-3.

Fastlåst affære i 3. periode

Danmarks første undertal kom i starten af tredje periode. Danmark var gode i disciplinen mod Ungarn og holdt også Frankrig fra de store chancer.

Frankrig kom bedst ud til den sidste periode. De styrede tempoet i kampen og Danmark var sjældne gæster i Frankrigs defensive zone. De danske spillere gemte sig ofte for puckføreren, hvilket besværliggjorde åbne og gennemspillede chancer.

Efterhånden som minutterne gik, blev det en mere og mere fastlåst affære. Stadig med Frankrig i teten, men danskerne havde enkelte løse muligheder.

Markus Lauridsen måtte med syv minutter tilbage. tage plads i udvisningsboksen for tredje gang. Selvom Danmark igen holdt modstanderen stangen, var det to forspildte minutter i forhold til at score et potentielt afgørende mål i regulær tid.

Morten Poulsen var snert ved at blive dagens dansker i skysovs, men missede en god mulighed med to minutter tilbage. Dermed endte tredje uden scoring og dermed måtte kampen ud i overtid.

Kampens målscorere i regulær tid
Kampens målscorere i regulær tidFlashscore

Dansk dominans i overtiden

Tre mod tre-overtiden startede med dansk puckbesiddelse. Frankrig trak en udvisning hvilket tillod Danmark at sætte en spiller mere ind.

Heinz Ehlers tog en timeout, for at få de rigtige aftaler på plads. Hvad end der blev sagt skal være usagt, men Danmark afgav ikke puckkontrollen inden Patrick Russell hamrede pucken op i hjørnet.

4-3 sejr til Danmark og et vigtigt ekstrapoint.