FIFA mener at kvindernes VM 2023 vil blive et historisk vendepunkt for kvindefodbold

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

FIFA mener at kvindernes VM 2023 vil blive et historisk vendepunkt for kvindefodbold

FIFA mener at kvindernes VM 2023 vil blive et historisk vendepunkt for kvindefodbold
FIFA mener at kvindernes VM 2023 vil blive et historisk vendepunkt for kvindefodboldProfimedia
FIFA har forudset, at VM for kvinder i Australien og New Zealand vil være et "skelsættende" øjeblik, der vil bringe slutrunden op på et nyt niveau, så det i sidste ende kan konkurrere med mændenes udgave.

Kvindefodbold oplever allerede en stigende popularitet i nogle lande, og turneringen ser ud til at vække yderligere global interesse.

Med 100 dage til start fortalte FIF's chef for kvindefodbold, Sarai Bareman, i en kommentar der blev offentliggjort tirsdag til NewsCorp Australia, at der forventes mere end to milliarder seere, hvilket er dobbelt så meget som ved den foregående turnering i Frankrig, som blev vundet af USA.

Der forventes også et rekordstort fremmøde, idet 650.000 billetter allerede er blevet solgt. Den næste fase af salget blev indledt tirsdag.

Bareman sagde, at hun troede, at slutrunden ville blive et vigtigt vendepunkt og en drivkraft for sociale forandringer, idet den ville skabe rollemodeller for unge piger og bidrage til at fremme ligestilling mellem kønnene.

"Folk vil sige: 'Det var det skelsættende øjeblik, der ændrede alt og bragte spillet til det næste niveau'" sagde hun.

"Og det er i alle aspekter - kommercielt, deltagelse, popularitet og vækst.

"Jeg tror, at folk virkelig vil se tilbage og vælge VM for kvinder i Australien og New Zealand som det skelsættende øjeblik, hvor væksten, som allerede er eksponentielt stigende, bare tog fart til det absolut næste niveau."

Bareman, der er født i New Zealand og tidligere samoansk landsholdsspiller, sagde, at det ultimative mål var at få turneringen til at vokse til at konkurrere med mændenes og få kvinderne på lige fod med hensyn til løn.

"Vi ved, at VM for mænd er den primære indtægtskilde for FIFA og fodbold, og det genererer over 5 milliarder dollars pr. udgave, og det er et klart mål for kvindefodbold," sagde hun.

"Vi ønsker at nå op på det niveau. Det første VM for mænd blev afholdt i 1930, og først 61 år senere blev det første VM for kvinder afholdt, og vi er stadig i vor barndom som produkt.

"Men vi er nødt til at se på det der sker i mændenes spil, som inspiration og mål. For mig er den økonomiske målestokk i milliard-klassen og vi skal blive ved med at presse på, indtil vi når det niveau."

Turneringen, der finder sted i fem australske og fire newzealandske byer, er for første gang blevet udvidet fra 24 til 32 hold.

Den starter, når New Zealand møder Norge i Auckland, og Australien møder Irland i Sydney.

På trods af Baremans optimistiske udsigter har nogle tv-stationer angiveligt afgivet lavpristilbud på rettighederne til at vise turneringen, hvilket FIFA-præsident Gianni Infantino har kaldt "uacceptabelt".

Bekymringerne drejer sig om, at nogle af kampene spilles om natten eller tidligt om morgenen på lukrative markeder i Europa og Nord- og Sydamerika.

Bareman fortalte NewsCorp, at tv-stationer, der ikke byder nok, kan gå helt glip af det.

"Vi er nødt til at holde fast og sikre, at de næste generationer af kvindelige fodboldspillere får de samme muligheder som deres mandlige modstykker", sagde hun. "Det kan vi kun gøre ved at sikre, at dens kommercielle værdi anerkendes.

"Det kan være tilfældet (at nogle lande går glip af det), vi er stadig i forhandlingsfasen lige nu, hvilket er typisk, og ofte er det sådan, at disse ting kommer til at gå op i en højere enhed, så det er ikke noget usædvanligt."