Punktum i kontroversiel sag: Gregg Berhalter er stadig i spil som landstræner

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Punktum i kontroversiel sag: Gregg Berhalter er stadig i spil som landstræner

Som aktiv opnåede Gregg Berhalter selv 44 landskampe for det amerikanske landshold. Han stod fra 2018 og frem til nytår 2023 i spidsen for USA.
Som aktiv opnåede Gregg Berhalter selv 44 landskampe for det amerikanske landshold. Han stod fra 2018 og frem til nytår 2023 i spidsen for USA. Profimedia
Mandag blev der sat punktum i efterforskningen af en mere end 30 år gammel sag i USA.

Konklusionen er, at Gregg Berhalter stadig er i spil som landstræner for USA's herrelandshold. Det oplyser USA's Fodboldforbund på sin hjemmeside.

Forbundet havde iværksat en uafhængig undersøgelse af Berhalter, efter at det var blevet gjort opmærksom på anklager om vold.

Sagen kom i offentlighedens søgelys i kølvandet på sidste års VM, hvor fodboldspilleren Giovanni Reyna, der er søn af tidligere landsholdsspiller Claudio Reyna, var en del af den amerikanske trup.

Berhalter var på daværende tidspunkt landstræner.

Efter VM-slutrunden kritiserede Berhalter indsatsen fra Giovanni Reyna. Berhalter havde sågar overvejet at sende den unge spiller hjem, kom det frem.

Ifølge Reuters udviklede sagen sig, da Reynas mor informerede forbundet om en sag fra 1992.

Det fik Berhalter til at afsløre offentligt, at han dengang havde sparket sin kone uden for en bar. Han forklarede, at de var blevet forsonet efter episoden, som han fortryder. Undersøgelsen kom frem til, at han ikke siden har begået vold.

Af den officielle rapport fremgår det, at Berhalter har bidraget til efterforskningen i vid udstrækning, mens Reyna-familien ikke har været til stor hjælp.

Gregg Berhalters kontrakt udløb ved årsskiftet, og siden har Anthony Hudson besat jobbet som landstræner på midlertidig basis, mens der ledes efter en permanent løsning.

Først skal en sportsdirektør dog ansættes.