Messis Inter Miami og Newell's Old Boys spiller uafgjort i venskabskamp

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Messis Inter Miami og Newell's Old Boys spiller uafgjort i venskabskamp

Inter Miamis angriber Lionel Messi mod barndomsklubben Newell's Old Boys.
Inter Miamis angriber Lionel Messi mod barndomsklubben Newell's Old Boys.AFP
Inter Miamis superstjerne Lionel Messi vendte torsdag tilbage til startopstillingen for MLS-klubben i en 1-1-hjemmekamp mod sin argentinske barndomsklub, Newell's Old Boys.

Det var en følelsesladet kamp for den ottedobbelte Ballon d'Or-vinder, der støttede Old Boys som ung og spillede for dem fra 1995 til 2000, før han skiftede til Barcelona.

Messi blev taget ud i det 60. minut og erstattet af den 22-årige amerikaner Lawson Sunderland, men han glædede hjemmefansene forud for næste uges start på MLS-turneringen i 2024 og også Inter-træner Gerardo Martino med en flot præstation.

"Jeg talte med ham efter kampen, og han havde det fint. Vi havde talt om at spille mellem 45 og 60 minutter," sagde den argentinske træner.

Den 36-årige angriber, som førte Argentina til VM-titlen i 2022, vendte tilbage til Miamis start-11'er efter at have kæmpet sig igennem en lyskeskade, som fik ham til at sidde over i en venskabskamp i Hong Kong tidligere på måneden.

Messi kom ind fra bænken i en senere Inter Miami-kamp i Japan, men var tilbage blandt de startende til MLS-klubbens sidste pre-season kamp og viste god form.

"Jeg ser Messi fuldt restitueret," siger Martino. "Vi tager ham lidt efter lidt, for tanken er, at han skal være velforberedt til (MLS-sæsonen). Fra hvad jeg så i dag på banen og den måde, han accelererede og agerede omkring feltet, der så jeg det virkelig."

Efter en målløs første halvleg kom Inter Miami foran 1-0 på Shanyder Borgelins mål i det 64. minut.

Den 22-årige haitianske angriber sprang højt over en forsvarsspiller og headede et perfekt hjørnespark fra den finske midtbanespiller Robert Taylor i mål.

Newell's udlignede på den argentinske midtbanespiller Franco Martin Diaz' mål i det 83. minut, et skud i nederste højre hjørne fra midten af feltet.

Det var en vigtig aften for andre argentinske talenter i Inter og for Martino.

"For mange af os, der har et meget stærkt bånd til Newell's, var det en speciel og dejlig kamp, en venskabskamp man kunne nyde," sagde Martino.

Mauricio Larriera, Newells træner, og de gamle drenge havde det på samme måde.

"Følelserne skulle styres, hvilket er meget vigtigt i disse tilfælde, for i sidste ende er det en fodboldkamp," sagde Larriera.

"I tilfældet med Lionel Messi var alle drengene glade, og med den følelse af argentinsk tilhørsforhold var det nødvendigt at dosere og styre ikke bare energien, men også den følelsesmæssige del."

Inter Miami møder Real Salt Lake på onsdag i MLS-sæsonåbningen efter en global pre-season tour, hvor holdet kæmpede med skader, men i sidste ende har opbygget selvtillid til den kommende sæson, Messis første fulde turnering med Florida-holdet.

"Det var en udfordring. Fodboldmæssigt var det ikke den bedste pre-season," sagde Martino. "Heller ikke konkurrencemæssigt, fordi vi ikke havde en komplet trup til det antal kampe, vi havde ... på grund af nogle skader.

"Vi sigtede mere efter at komme helskindet ud af pre-season, at få truppen til at komme tilbage relativt sund og rask.

"Vi har opfyldt de behov, klubben havde, og vi har arbejdet frem mod sæsonstarten. Jeg har store forventninger til at komme godt fra start i turneringen."