Atlético- og Liverpool-ikon sejrer foran forhenværende holdkammerat i trænerjob

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Atlético- og Liverpool-ikon sejrer foran forhenværende holdkammerat i trænerjob
Fernando Torres, liggende, scorede som aktiv over 250 mål for klubber som Atlético Madrid, Liverpool, Chelsea og naturligvis det spanske landshold.
Fernando Torres, liggende, scorede som aktiv over 250 mål for klubber som Atlético Madrid, Liverpool, Chelsea og naturligvis det spanske landshold.Profimedia
Fernando Torres har som træner for Atlético Madrids U19-mandskab måske gang i en spirende trænerkarriere. I alle tilfælde kunne han søndag fejre en ligasejr foran sin tidligere holdkammerat Álvaro Arbeloa, da Atléticos U19-drenge vandt sin respektive gruppe af den spanske U19-liga.

Som aktive fodboldspillere var de på banen sammen næsten 100 gange, 94 for at være helt præcis, først som holdkammerat i Liverpool og efterfølgende også som udvalgte for det spanske landshold, hvor de blandt andet begge var med til at vinde EM-guld i 2012.

Men nu er de faktisk i direkte konkurrence med hinanden. Fernando Torres og Álvaro Arbeloa, træner for henholdsvis Atlético Madrid og Real Madrids respektive såkaldte Juvenil A-mandskaber, det bedste U19-hold i de to store spanske hovedstadsklubber.

Og i dén direkte duel blev det altså førstnævnte, den 40-årige forhenværende verdensklasseangriber, Fernando Torres, der trak sig sejrrigt, for med en sejr søndag ude mod UD San UD San Sebastián de los Reyes’ U19-drenge, kan Atlétis ditto kalde sig for vindere af gruppe fem i den bedste spanske U19-række.

Real Madrids Juvenil-talenter gjorde ellers sit til for at holde snor i førerholdet, da de hjemme besejrede CF Fuenlabrada, som sidenote i øvrigt Torres’ fødeby, med 4-0, men med et forspring på syv point og blot to kampe tilbage på programmet, er Atlético altså sikre på at tage titlen i gruppen.

Spanske mestre kan Torres’ U19-knægte dog ikke helt kalde sig endnu, for mesterholdet skal findes i den såkaldte Copa de Campeones, hvor mesterholdene fra de syv grupper skal mødes i en knockoutturnering kulminerende med en finale, der de seneste to sæsoner er blevet spillet på Las Rozas, hovedkvarteret for RFEF, det spanske fodboldforbund.

Her løftede Atlético Madrid senest titlen i 2018, mens Real Madrid, FC Barcelona og Deportivo La Coruña de seneste tre sæsoner har taget titlen. Således måtte Torres altså se Arbeloa løbe med titlen i seneste sæson, hvor Arbeloa debuterede som U19-træner, efter to år forinden at være blevet ansat som U14-træner i Real Madrid.

Torres selv har stået i spidsen for Atléticos U19-drenge siden 2021, og det er således den spanske angriberlegendes anden titel på tre sæsoner. I de to indbyrdes møder mellem Real og Atlético er det blevet til to sejre til Torres og Co. på først 2-1 og efterfølgende 2-0.

Også i årets UEFA Youth League har Torres leveret fornemme resultater med Atléticos U19-drenge, der i seneste sæson nåede frem til kvartfinalen inden AC Milans U19-mandskab, under ledelse af den tidligere topspiller Ignazio Abate, sendte Torres og Co. ud af turneringen.