Spansk Vejle-forsvarer: Fodboldklub-ejere tager nogle gange besynderlige beslutninger

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Spansk Vejle-forsvarer: Fodboldklub-ejere tager nogle gange besynderlige beslutninger
Spansk Vejle-forsvarer: Ejere af fodboldklubber tager nogle gange besynderlige beslutninger
Spansk Vejle-forsvarer: Ejere af fodboldklubber tager nogle gange besynderlige beslutningerProfimedia
Den 35-årige spanske forsvarer fra Vejle BK, Raul Albentosa, siger i et interview med den spanske version af Flashcore, at de beslutninger, der bliver taget af fodboldklubbers ejere ikke altid er gennemskuelige.

Albentosa har etableret sig som en af de mest pålidelige forsvarere i den danske Superliga siden han ankom til Vejle fra Dinamo Bukarest i 2022. 

Og den 1,93 meter høje Albentosa er også glad for at han tog imod tilbuddet om at komme til den danske traditionsklub, hvor hans præstationer 11 gange i træk har givet ham en plads på Ugens Hold. 

"Da jeg ankom, havde jeg brug for en mulighed som denne for at bevise over for mig selv, at jeg havde niveauet, og at jeg stadig var i perfekt form. De gav mig en fantastisk velkomst, og jeg har det rigtig godt sportsligt, så det er jeg meget glad for", siger Albentosa.

Vejle var igennem et tumultagtigt forløb mellem Jul og Nytår, da Çağdaş Şenyürek trådte frem som potentiel kommende ejer af Vejle Boldklub, og senere forsvandt som dug for solen. 

For Albentosa er det dog ikke fremmed, at der af og til foregår mærkværdige ting på ejer-niveau. Den erfarne forsvarer fortæller, at i de 13 klub han har spillet i, har han af og til oplevet ejere af fodboldklubber tage beslutninger uden nogen form for fornuft, som f.eks hos de tidligere Champions League semifinalister fra Deportivo la Coruna, hvor han spillede mellem 2016-2019.

"Jeg følte i Deportivo, at vi ville rykke ned (klubben rykkede i sæsonen 2017-18 ned i den næstbedste række), for man kan mærke det, sagde jeg til min kone i begyndelsen af sæsonen. Jeg så, hvordan tingene blev gjort udefra, med mærkelige beslutninger, uden tanke eller konsultation.... Klubben blev behandlet som en virksomhed, men uden fornemmelse for klubben", siger Albentosa

Også i Malaga, som han var lånt ud til fra Derby County mellem 2015 og 2016 oplevede Albentosa kaotiske neslutninger fra klubejerens side, der påvirkede det sportslige niveau.

"Nogle gange tager ejerne af klubber så mange mærkelige beslutninger og behandler kun fodbold som forretning. Men sådan er fodbold ikke. Hvis det var sådan, ville vi i Eibar (hvor Albentosa spillede fra 2013-15), ikke have vundet ligaen i 2013 (den næstbedste spanske række) med det laveste budget."

Albentosa og Vejle er igen i aktion den 2.april, hvor de møder OB på udebane.