AGF'er har kurs mod topscorertitlen: Må ikke være på bekostning af holdets resultater

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

AGF'er har kurs mod topscorertitlen: Må ikke være på bekostning af holdets resultater

Da AGF i midten af marts slog Randers FC, scorede Patrick Mortensen sit sæsonmål nummer 11 i Superligaen. Nu er han på 12, kurs mod topscorertitlen.
Da AGF i midten af marts slog Randers FC, scorede Patrick Mortensen sit sæsonmål nummer 11 i Superligaen. Nu er han på 12, kurs mod topscorertitlen.Profimedia
I øjeblikket hedder Superligaens topscorer Patrick Mortensen. Den 33-årige angriber har været brandvarm i denne sæson, og selvom han naturligvis gerne vil være topscorer, er det vigtigt for den forhenværende Lyngby-spiller at understrege, at holdet kommer i første række. Det fortæller Mortensen i et stort interview med Århus Stiftstidende.

Patrick Mortensen har været den største århusianske målgarant, siden den bundrutinerede spydspids i januar 2019 skiftede norske Sarpsborg 08 ud med Ceres Park og AGF, men i seneste sæson blev det til et noget pauvert måludbytte for sjællænderen, der blot scorede seks Superligamål i 28 optrædener.

Men siden Uwe Rösler greb trænerdepechen, som David Nielsen efter næsten fem år i Aarhus måtte aflevere i sommer, har Patrick Mortensen atter fået indstillet sigtekornet.

Målene er kommet i en lind strøm for den forhenværende Lyngby-spiller i denne sæsons grundspil af den bedste danske fodboldrække, og selvom fødselsdagskolonnen i det rødbedefarvede pas siger 1989, 33 år på bagen, så har Mortensen i øjeblikket kurs mod topscorertitlen, efter de to nærmeste konkurrenter i efteråret, Andreas Schjelderup og Jay-Roy Grot, begge forlod Danmark i januar.

I et stort interview med Århus Stiftstidende slår Patrick Mortensen dog fast, at mens han naturligvis gerne vil opleve at blive topscorer, så må det ikke være på bekostning af holdets kollektive resultater.

"I forhold til at gå op i at blive topscorer, så er det mere noget min bredere familie går op i. Jeg har en morfar, der er meget entusiastisk - mere end jeg selv er. Men personligt har jeg ikke brug for at lægge det pres på mig selv, der er nok af pres fra omverdenen på AGF. Men jo, det kunne da være fedt at stå i juni og være topscorer og samtidig hænge noget metal om halsen med AGF," kommer det fra Patrick Mortensen ifølge Århus Stiftstidende.

En fjerdedel af Patrick Mortensense Superligamål i denne sæson er blevet scoret i de afsluttende tre spillerunder af grundspillet.
En fjerdedel af Patrick Mortensense Superligamål i denne sæson er blevet scoret i de afsluttende tre spillerunder af grundspillet.Opta by Statsperform, foto af Profimedia

Efter to kampe uden scoringer i forårssæsonens opstart, er Patrick Mortensen kommet på tavlen i tre kampe i streg med én pind i hver, sågar også lagt op til en scoring i den første af disse, en 2-0-sejr over AC Horsens.

Det seneste af disse tre mål blev sat ind i grundspillets sidste spillerunde, og det var et ganske historisk mål for Mortensen. Det var således nummer 59 i AGF-trøjen, og dermed skrev den 33-årige målræv sig i historiebøgerne som alletiders mest scorende AGF-spiller i Superligaregi, da han overhalede Morten ’Duncan’ Rasmussen med sine 58 mål.

Nu venter mesterskabsspillet så for Mortensen og de århusianske holdkammerater, der med en stærk afslutning på grundspillet kan række ud efter metal. Kun fem point adskiller AGF på fjerdepladsen og Viborg FF på tredjepladsen, og det er vel at mærke med en kamp i hånden for Uwe Röslers hvidklædte århusianere.

Netop dén kamp spilles mandag aften på Ceres Park. Her kommer de østjyske lokalrivaler fra Randers FC på besøg, og Mortensen og Co. skal altså forsøge at slå randrusianerne for anden kamp i streg, efter de i grundspillets næstsidste spillerunde vandt med 2-1 i Randers. Her kom Patrick Mortensen, naturligvis fristes man til at sige, på måltavlen.

Her kan du læse Flashscores optakt til mandagens lokalopgør, og når kampen sparkes i gang klokken 19, kan den selvfølgelig følges på Flashscore.