Optakt: Mandag byder på jysk rivalopgør i Aarhus når Randers kommer på besøg

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Optakt: Mandag byder på jysk rivalopgør i Aarhus når Randers kommer på besøg

Spændende at se, om AGF kan fortsætte den flotte stime eller om "Hestene" kommer op på siden i tabellen.
Spændende at se, om AGF kan fortsætte den flotte stime eller om "Hestene" kommer op på siden i tabellen.Profimedia
Første runde i mesterskabsspillet sluttes af mandag aften, hvor Ceres Park danner rammen om det hadske rivalopgør mellem AGF og Randers FC.

Mandag byder på en vaskeægte rivalopgør, når AGF tager imod Randers i Superligaens mesterskabsspil. Det er tabellens nummer fire mod nummer fem som tørner sammen mandag aften, men det er samtidig en kamp mellem Østjylland og Kronjylland.

Kampen bliver Randers FC's første uden Thomas Thomasberg i spidsen.

Indbyrdes opgør

Det er altid interessant, når AGF og Randers møder hinanden. Det er altid voldsomt intense kampe med masser af hård fight og drabelige dueller. I det seneste opgør mellem de to klubber var det AGF, der kunne trække sig sejrrigt ud og påtage sig håneretten over for rivalen. Aarhusianerne vandt med 2-1 i midten af marts.

I sæsonens første rivalopgør i Randers spillede de to klubber 0-0 i en chancefattig affære. Det er dog ikke altid, at det ender uden mål. Før 0-0-resultatet i efteråret var den seneste målløse kamp mellem de to klubber tilbage i 2018, hvor ingen af holden fik puttet bolden i nettet.

Indbyrdes opgør
Indbyrdes opgørFlashscore

Form 

Hjemmeholdet fra Aarhus er i forrygende form og har hentet 13 point ud af 15 mulige i 2023. De gode resultater har skubbet dem hele vejen op på fjerdepladsen. AGF’erne sluttede dårligt af i efteråret, men foråret flotte stime har gjort dem til en del af medaljekampen.

Randers er heller ikke kommet så skidt fra start i foråret, hvor det er blevet til to sejre, to uafgjorte og et enkelt nederlag. På sidste dag i grundspillet sikrede de sig en plads i top-6 med en sejr på hjemmebane over AaB. Randers har dog lidt et stort tab sidenhen, da Thomas Thomasberg har forladt Kronjylland til fordel for FC Midtjylland.

De to holds placering i tabellen
De to holds placering i tabellenFlashscore

Kampen om midtbanen

Der er som altid kamp om hver en bold og hver en centimeter, når AGF og Randers brager sammen. AGF må dog undvære deres midtbanekriger nummer et, Nicolai Poulsen. Den tidligere Randers-spiller har spillet et hav af disse rivalopgør, men mandag må han dog sidde ude med karantæne.

Det kan meget vel betyde, det hold, der vinder kampen om midtbanen, også har gode forudsætninger for at vinde kampen og dermed få en fremragende start på mesterskabsspillet.

Mandag aftens midtbaneduel kommer derfor sandsynligvis til at stå mellem AGF's Kevin Yakob og Randers FC's Lasse Berg Johnsen.

Skader og karantæner

AGF:

Nicolai Poulsen – karantæne

Benjamin Hvidt – skade

Thomas Kristensen – tvivlsom

Randers:

Frederik Lauenborg – skade

Du kan følge kampen her.