Ung Serie A-dansker hyldes efter positionsskifte: ”Han er skabt til de største scener”

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Ung Serie A-dansker hyldes efter positionsskifte: ”Han er skabt til de største scener”
Patrick Dorgu har hidtil optrådt fem gange for det danske U21-landshold, hvor det er blevet til imponerende tre oplæg.
Patrick Dorgu har hidtil optrådt fem gange for det danske U21-landshold, hvor det er blevet til imponerende tre oplæg.Profimedia
Patrick Dorgu er angiveligt blevet fulgt tæt af talentspejdere fra nogle af de største ligaer i denne sæson, hvor den 19-årige dansker har fået et stort gennembrud i Lecce. Men mens talentspejderne nok havde forventet at opleve en venstreback, så har danskeren siden seneste landsholdspause faktisk spillet andre positioner.

For 19-årige Patrick Dorgu har 2023-2024-sæsonen været noget af en gennembrudssæson i den syditalienske klub US Lecce. Hertil ankom danskeren i sommeren 2022 fra FC Nordsjællands ungdomsafdeling, i første omgang på en lejeaftale, der senere blev gjort permanent, og i denne sæson har venstrebacken bidt sig fast på førsteholdet i Serie A.

Og netop venstrebacken har været Dorgus position, nærmest eksklusivt, som seniorspiller, og også i langt det meste af karrieren som ungdomsspiller på højt niveau, om end U21-landsholdsspillere i det nordsjællandske til tider spillede mere fremskudt.

Ovenpå seneste landsholdssamling, hvor Dorgu var afsted med lige netop de danske U21-talenter, har den danske teenager dog pludselig skullet vænne sig til at spille som egentlig kantspiller hos cheftræner Luca Gotti.

Således har Dorgu optrådt på både venstre- og højrekanten efter seneste landsholdssamling, sidstnævnte i et 3-0-nederlag mod Milan, hvor Luca Gotti altså så fidus i at spille danskeren i modsatte side af, hvad den 19-årige venstreback er vant til.

På San Siro var Patrick Dorgu fortrinsvis at finde i højre siden af banen.
På San Siro var Patrick Dorgu fortrinsvis at finde i højre siden af banen.Opta by Statsperform & Profimedia

Senest var Dorgu igen i en mere fremskudt rolle i den forgangne weekend, da Lecce på udebane besejrede et skrantende Sassuolo-mandskab med 3-0, ét af disse signeret Patrick Dorgu, der gennemsnitligt havde Lecces tredje mest fremskudte position på banen, kun overgået af Nikola Krstović og Roberto Piccoli, to egentlige angribere.

Præstationerne er ikke gået ubemærket hen, og på fanmediet Calcio Lecce roses Dorgu således for sin omstillingsparate natur i en artikel, hvor det blandt andet nævnes, at italienerne bestemt forventes at slå mønt på den talentfulde dansker – måske allerede til sommer – og at det vil blive en god forretnings, selvom FC Nordsjælland angiveligt får 15 procent af næste transfersum.

Ovenpå præstationen mod Sassuolos var Lecce-træner Luca Gotti da også fuld af store roser til danskeren, som han ellers skiftede ud med 15 minutters spilletid tilbage.

Efter sin scoring mod Sassuolo har Patrick Dorgu nettet to gange i Serie A i denne sæson.
Efter sin scoring mod Sassuolo har Patrick Dorgu nettet to gange i Serie A i denne sæson.Opta by Statsperform & Profimedia

”Det er næsten en fornærmelse mod fodbold at tage ham af banen. 2-0-målet var smukt, måden han bevægede sig ind i banen på. En moden spillers scoring. Han er skabt til de største scener,” lyder rosen fra Gotti ifølge Calcio Lecce.

Ligeledes får danskeren roser med på vejen fra Antonino Gallo, der i Dorgus mere fremskudte rolle har tjansen længere tilbage i samme side af bane, på den venstreback hvor Dorgu trods alt fortsat har spillet størstedelen af sine minutter.

”Det passer mig godt. Han vil gerne spille oppe foran og har vigtige kvaliteter. Vi har gjort det godt i de seneste par kampe, og vi håber at kunne fortsætte,” fortæller den 24-årige sicilianer ifølge Calcio Lecce, der i 2019 kom til Lecce fra Palermo.

Spørger man føromtalte fanmedie, Calcio Lecce, er det næppe sidste gang, at Dorgu har spillet en fremskudt rolle for Lecce i denne sæson. Således skriver mediet, at cheftræner Gotti har udset Dorgu som en potentiel nøglespiller på kanten med danskerens kraftfulde gennembrud in mente.

Med sejren over Sassuolo er Lecce, Gotti, Dorgu og Co. da også efterhånden tæt på matematisk at sikre sig en ny sæson i Serie A, og i de seneste fem kampe er det blot blevet til ét nederlag og én uafgjort, henholdsvis ude mod Milan og hjemme mod Roma, mens de resterende tre er blevet vundet.

Syv point lyder forspringet til Frosinone, der som nummer 18 indtager pladsen som sorteper, den bedste af de tre nedrykkerpositioner, og blot fem kampe resterer af årets sæson, den næste af disse lørdag mod Monza.

Her kan man antageligt igen kunne opleve Dorgu være et af holdets omdrejningspunkter i offensiven, og den 19-årige dansker vil utvivlsomt på ny imponere de mange talentspejdere, der angiveligt har fulgt ham gennem sæson, med sin alsidighed og omstillingsparate tilgang.