Dorgu om nigeriansk mulighed: Det er ikke en game-changer, hvis jeg ikke kommer med til EM

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Dorgu om nigeriansk mulighed: Det er ikke en game-changer, hvis jeg ikke kommer med til EM
Patrick Dorgu i kamp for Danmarks U21 landshold
Patrick Dorgu i kamp for Danmarks U21 landsholdFrank Cilius/Ritzau Scanpix
U21 landsholdets Patrick Dorgu drømmer som alle andre fodboldspillere, om at deltage i de største slutrunder. Med nigerianske forældre har Dorgu flere muligheder, men drengen fra Husum har kun Danmark i tankerne. Han har tålmodighed og fokuserer bare på at præstere så godt som muligt i Serie A. Det fortæller han i et interview med Flashscore.dk.

Som blot 17-årig forlod Patrick Dorgu de trygge rammer i Farum og FC Nordsjælland, for at drage de godt 2500 kilometer sydpå, til hælen af den støvle som Italiens geografi ligner. Her ligger Lecce, som i sommeren 2022 hentede venstrebacken til klubben.

Efter et år på Primavera-holdet, der kan sidestilles med U19-holdet, har danskeren med de nigerianske rødder været at finde i Lecces Serie A trup.

Tirsdag aften spillede Dorgu sin sjette kamp for det danske U21 landshold, da de sikkert besejrede Litauen med 3-0, og bragte sig i spidsen af kvalifikationsturneringen frem mod EM-slutrunden næste år i Slovakiet. Dorgu krydrede en flot kamp med en assist på scoringen til 2-0.

Står det til Patrick Dorgu selv, ser han dog gerne at hans første EM-slutrunde allerede ligger denne sommer, og at det bliver i Tyskland i stedet for Slovakiet.

”Det er en kæmpe drøm at komme på A-landsholdet. Det ville være superdejligt, og det er det jeg kæmper for, men omvendt har jeg masser af tid, og der kommer masser af slutrunder med tiden”, fortæller Patrick Dorgu til Flashscore.dk

Selvom det danske landshold er fint besat på venstre back, hvor senest Victor Kristiansen har budt sig til, tror Dorgu på sine chancer, og drømmer om at kunne anbefale sig selv resten af sæsonen.

”Det handler om at starte nogle kampe Lecce, gerne så mange som muligt. Det er det jeg kan gøre, så er resten op til Kasper Hjulmand. VK (Victor Kristiansen red.) og jeg har næsten den samme pakke vi byder ind med. Vi vil begge gerne med frem, og vi er begge rolige på bolden. Vi ligger i bunden med Lecce, så det begrænser desværre mine muligheder for at vise mig frem offensivt”, lyder vurderingen fra Dorgu.

Som nævnt har Patrick Dorgu også mulighed for at stille op for Nigeria, i drømmen om at jagte slutrundeoplevelser. Skulle EM-drømmen glippe denne sommer, er Dorgu stadig ikke tabt for Danmark.

”Det er ikke en game-changer, forstået på den måde at jeg skifter landshold, hvis jeg ikke kommer med til EM i Tyskland. Jeg er stadig ung og det er ikke Jordens undergang hvis jeg ikke kommer med denne gang. Der er mange gode på min position, men jeg har slet ikke tænkt på Nigeria”, lyder det stålsat fra den unge dansker.

Stats fra kampen mod Milan
Stats fra kampen mod MilanOpta by Stats Perform/AFP

Det har i løbet af sæsonen ikke skortet på rygter, og især efter Dorgu var banes bedste i 2-2 kampen hjemme mod Milan, begyndte det at gå stærkt. Klubber som Liverpool, Manchester City, Barcelona og AC Milan har været nævnt som bejlere.

”Jeg bruger ikke så meget tid på det. Der er altid rygter og der har også været nogle henvendelser til min agent, men lige nu er jeg på kontrakt i Lecce, og så må vi se hvad der sker”, siger Dorgu, der er bundet til den syditalienske klub frem til sommeren 2027.

Hvis Dorgu helt selv kunne vælge, så ville han gerne trække en blå trøje over hovedet, og træde ind på græsset på Stamford Bridge.

”Jeg har været Chelsea-fan i mange år, så det er selvfølgelig klart at det er en drøm. Dermed ikke sagt jeg ikke kan skifte til andre hold i Premier League, men selvom det ikke går så godt for dem lige nu, så er det mit hold”, fortæller venstrebacken, der er noteret for 23 kampe i Serie A, med en enkelt mål til følge. Det faldt i starten af februar, da Dorgu to minutter inde i tillægstiden, blev matchvinder med en scoring til 3-2 i hjemmekampen mod Fiorentina.

Patrick Dorgu har været lidt inde og ude af startopstillingen, men han er stadig taknemlig for alle de kampe han har fået.

”Det er min første sæson som senior, så den her sæson har været ren læring for mig til videre frem i min karriere. Jeg havde ikke forventet jeg ville spille så meget som jeg har gjort”, lyder det fra Dorgu.

På samme måde som hans holdkammerat på U21 landsholdet Thomas Kristensen, er Patrick Dorgu også en del af nedrykningsspillet i Serie A. Ligesom TK fortalte Flashscore forleden, har Dorgu heller ikke skænket en potentiel nedrykning mange tanker. Skulle det værst tænkelige ske for Dorgu og Lecce, så skræmmer et ophold i Serie B ikke.

”Jeg her slet ikke tænkt over at vi kan rykke ned. Vi ligger i en fin position med fire points til nedrykning, men alt kan ske i fodbold. I min alder vil jeg ikke sige det er en katastrofe hvis det hed Serie B, men selvfølgelig håber jeg da på at spille på øverste niveau”, lyder det fra Dorgu.

Stillingen i Serie A
Stillingen i Serie AFlashscore

Næste mulighed for venstrebacken til at vise sig frem for Kasper Hjulmand er anden påskedag, når AS Roma kommer på besøg på Stadio Via del Mare i Lecce.