Milan-stjernen Rafael Leao: Jeg er glad for at jeg ikke blev i Portugal

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Milan-stjernen Rafael Leao: Jeg er glad for at jeg ikke blev i Portugal
Rafael Leao har været på kontrakt med Milan siden 2019.
Rafael Leao har været på kontrakt med Milan siden 2019.AFP
I et interview med Sky Sports Italia mindedes den 24-årige portugisiske landsholdsspiller Rafael Leao sine tidlige dage som professionel fodboldspiller.

Den kvikke kantspiller fik sin debut for Sporting Lissabons førstehold i 2017/18, hvor Leao havde en svær tid under træner Jorge Jesus, som"ikke kan lide at arbejde med unge spillere". Ikke desto mindre fik den talentfulde dribler lov til at bevise sit værd i et par korte optrædener.

I en kamp mod titelrivalerne FC Porto den 2. marts 2018 sad Leao til at begynde med på bænken. Han forventede faktisk at tilbringe alle 90 minutter på bænken,"men så blev vores angriber skadet".

Leao blev skiftet ind i pausen og scorede straks sit første mål i den portugisiske 1. division. På trods af et 2-1-nederlag har han gode minder om den dag:"Fra da af troede jeg på, at jeg kunne blive en vigtig spiller."

Modige beslutninger

Et par måneder senere, efter en juridisk tvist med Sporting, flyttede han til Ligue 1 og LOSC Lille. Et risikabelt næste skridt. Til at begynde med havde Leao det ikke særlig godt i Frankrig:"Jeg var alene, skulle lære et nyt sprog og tilpasse mig en ny liga. Efter at have siddet på bænken i fem måneder, troede jeg, at jeg havde taget den forkerte beslutning."

Men den nu 24-årige angriber sluttede sin første sæson med otte mål i 24 kampe. Den italienske traditionsklub AC Milan blev opmærksom på fløjspillerens hurtighed og unikke boldbehandling og betalte næsten 50 millioner euro for hans signatur. Portugiseren er nu en ubestridt stamspiller for Rossoneri:"Da jeg ankom, var der ingen, der talte om mig, i dag er jeg et idol."

Den 23-årige landsholdsspiller fortryder ikke sine karrierebeslutninger:"Alt dette har hjulpet mig med at vokse.Hvis jeg var blevet i Portugal, ville jeg ikke være den spiller, jeg er i dag." Ifølge Flashscore har han en markedsværdi på lidt over 90 millioner euro.