Inters dominerende Serie A-titel: Her er fem nøglepunkter i løbet af sæsonen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Inters dominerende Serie A-titel: Her er fem nøglepunkter i løbet af sæsonen
Simone Inzaghi fører tilsyn med Serie A-kampen mellem Inter og Cagliari.
Simone Inzaghi fører tilsyn med Serie A-kampen mellem Inter og Cagliari.AFP
Det tog kun 33 kampe i en sæson med 38 kampe for Inter at blive kronet som Serie A-mestre i 2023-2024. Der var sjældent tvivl om succesen i en sæson, der kun var afbrudt af ét nederlag til dato, mod Sassuolo i september. Selvom Nerazzurris vej har været ret lineær, har der uden tvivl været kampe, der har været mere afgørende end andre på vejen til Scudettoen.

16. september: Inter 5-1 Milan

At vinde sæsonens første derby, især på en så klar måde, var et kæmpe boost for Inter. Endnu mere, fordi det kun var den fjerde kamp i ligasæsonen.

Henrikh Mkhitaryans dobbelte mål og Marcus Thurams, Hakan Calhanoglus og Davide Frattesis mål sendte straks Inter op på førstepladsen med maksimumpoint og besejrede 'fætrene' Milan igen efter også at have vundet begge derbys i sidste sæson.

26. november: Juventus 1-1 Inter

Det første sammenstød mellem Juventus og Inter, som var titelrivaler i store dele af sæsonen, måtte man ikke gå glip af. Og det var en kamp, der gik præcis, som man kunne forvente, at en kamp mellem titelrivaler ville gå.

Simone Inzaghis hold fortjente stor ros for at komme tilbage efter at have været bagud med et mål og nøjes med uafgjort i stedet for at risikere et ødelæggende nederlag på det tidspunkt af sæsonen.

6. januar: Inter 2-1 Verona

Dette var nok sæsonens mest omdiskuterede kamp set fra et kontroversielt synspunkt - en kamp med mange drejninger. Inter scorede sejrsmålet dybt inde i overtiden, da Frattesi reagerede hurtigst på en returbold. Men få minutter senere fik Verona et straffespark, som Thomas Henry sensationelt brændte.

Inter, som kun havde fået et point ugen før mod Genoa, fandt en måde at få alle tre point på i denne kamp - næsten.

28. januar: Fiorentina 0-1 Inter

Kalenderen var ikke til Inters fordel i det nye år, da deres udekamp i Firenze kom umiddelbart efter Supercoppa og ugen før deres meget vigtige kamp mod Juventus.

Nerazzurri mødte op uden Nicolo Barella og Calhanoglu, men tog føringen på et mål af Lautaro Martinez og forsvarede sig derefter stærkt mod et Fiorentina-hold, der brændte et straffespark.

4. og 10. februar: Inter 1-0 Juventus & Roma 2-4 Inter

Februar var en afgørende måned på Inters vej mod titlen. Efter hvad der skete i Firenze, sikrede Nerazzurri sig yderligere førstepladsen hjemme mod Juventus. De dominerede i store perioder, og kampen blev afgjort af Federico Gattis selvmål, der gav Inter en kneben 1-0-sejr.

I den efterfølgende udekamp på Olimpico mod Daniele De Rossis Roma var Inzaghis mænd bagud 2-1 ved pausen, men de kom tilbage fuldt motiverede og vendte kampen med mål fra Thuram, Alessandro Bastoni og et selvmål fra Angelino.

Deres forspring i toppen gik fra syv til 10 point et par timer senere på grund af Juventus' nederlag hjemme til Udinese.

Det må bestemt ikke have været en nem start på sæsonen for Inter at være så store favoritter. I år har Inter dog, bortset fra Juventus' stærke start, altid været det hold, man skulle slå, og på trods af det uundgåelige pres har holdet ikke fejlet psykologisk overhovedet. Tværtimod har de udmærket sig og fået denne monumentale præstation til at virke ganske enkel.

Konsekvensen af Inzaghis arbejde kan også ses fra et økonomisk synspunkt: takket være præstationerne og resultaterne er Inters trup steget i værdi uden ende. Nu kan mange af deres spillere betragtes som topspillere på europæisk niveau. Ud over Martinez har folk i denne sæson talt om folk som Bastoni og Federico Dimarco, der har bevist deres værd i Europa og på det italienske landshold.

Deres succes har også fået Inzaghis omdømme til at eksplodere, og han har nu nået status som en stor europæisk manager.