Bologna blæser Roma af banen og styrker grebet om fjerdepladsen i Serie A

Oussama El Azzouzi fra Bologna jubler med sine holdkammerater efter at have scoret åbningsmålet.AFP
Bologna leverede en stærk præstation på udebane og slog AS Roma med 3-1 og satte dermed en bemærkelsesværdig rekord, da det var første gang siden 1966/67-sæsonen at Bologna vandt både ude og hjemme over romerne

I en kamp mellem to håbefulde UEFA Champions League-kandidater var det dog værterne, der kom frem til den første store chance på Stadio Olimpico, da Paulo Dybala sendte bolden på tværs til den fremstormende Stephan El Shaarawy, som skød bolden højt over mål.

Så var gæsterne anderledes kyniske efter 14 minutter, da den unge marokkaner Oussama El Azzouzi akrobatisk fik flugtet et indlæg i mål via et indlæg fra Riccardo Calafiori

Leandro Paredes var tæt på at bringe balance i regnskabet kort efter, da han trak ind i banen med sin venstre fod og sendte bolden forbi Lukasz Skorupskis mål.

Men lige før pausen blev værterne endnu engang straffet, da Joshua Zirkzee efter et par flotte træk i straffesparksfeltet akkurate fik listet bolden over stregen efter en halvklaring af Romas keeper Mile Svilar

Syv minutter efter pausen valgte Daniele De Rossi at skifte Rick Karsdorp, Sardar Azmoun og Leonardo Spinazzola ind på bænken.

Det viste sig at være et positivt træk, da Azmoun næsten øjeblikkeligt bankede bolden i mål efter at have set sine to første forsøg blive reddet.

Men Romas fornyede tro blev snart knust af Alexis Saelemaekers efter 65 minutters spil, da han elegant løftede bolden over Svilar efter at være blevet spillet flot fri af Zirksee på et lynhurtigt kontra-angreb.

Vigtig statistik for kampen
Vigtig statistik for kampenOpta by StatsPerform

Roma forsøgte desperat at kæmpe sig ind i kampen igen, men Bolgona stod og holdt stand og strammede dermed grebet om fjerdepladsen, hvilket efterlader Roma syv point bag sig på femtepladsen.

Flashscore Kampens spiller: Oussama El Azzouzi (Bologna)