Inter kan vinde Serie A i Milano-derby, mens Roma møder Lazio i hæsblæsende rivalopgør

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Inter kan vinde Serie A i Milano-derby, mens Roma møder Lazio i hæsblæsende rivalopgør
Inter er på vej mod Serie A-titlen
Inter er på vej mod Serie A-titlenAFP
Inter Milan rejser til Udinese på mandag og har stadig chancen for at vinde Serie A-titlen i det kommende Milano-derby, mens Roma er vært for deres egen farverige lokalrivalisering med Champions League-fodbold på spil.

Det er ikke usædvanligt, at Milano-derbyet dominerer den lokale snak i Milano op til kampen, men øjnene er allerede rettet mod det hadske opgør, som først finder sted om et par uger.

Et forspring på 14 point i toppen af Serie A med otte kampe tilbage betyder, at det kun er et spørgsmål om tid, før Inter vinder Serie A for tyvende gang i historien.

Inter mangler kun at hente 11 point i de resterende otte kampe. Det betyder, at hvis Simone Inzaghis hold vinder de to kommende kampe mod Udinese og Cagliari, så kan de vinde Scudettoen foran de mange Milan-fans ved derbyet den 22. april. 

Inter har også gode kort på hånden i rivalopgøret. Inter vandt nemlig alle fem Milano-derbies i 2023

Først og fremmest skal Inter sørge for at vinde weekendens kamp mod Lecce.

Serie A top fem
Serie A top femFlashscore

Milano-derbyet er et par uger væk, men denne weekend byder også på et rivalopgør i Italien, og det er slaget om Rom.

Daniele De Rossis Roma er møder Lazios på Stadio Olimpico, og de håber på at vinde deres første derby i over to år, efter at de ikke har formået at slå deres hovedstadsrivaler under Jose Mourinho.

Roma tabte point i Lecce 2. påskedag og er nu på femtepladsen, fem point efter Bologna på fjerdepladsen, som i øjeblikket indtager Serie A's sidste Champions League-plads.

Femtepladsen burde være nok til en plads i næste sæsons nye version af Champions League, når man ser på de italienske holds præstationer, men Atalanta lurer to point efter på sjettepladsen.

I Lazio og Romas første indbyrdes opgør i sæsonen, var Jose Mourinho træner for Roma, mens Maurizio Sarri var ved roret i Lazio. Det er dog ikke længere tilfældet. De Rossi har givet nyt liv til Roma, mens Igor Tudor for kort tid siden overtog tøjlerne i Lazio.

Roma har haft det lidt svært med Lazio i de seneste indbyrdes kampe. I de sidste ti rivalopgør har Lazio hentet fire sejre, mens Roma har vundet to.

Paulo Dybalas opblomstring

Romas talisman starter med al sandsynlighed inde mod Lazio efter at være blevet skiftet ind i mandagens målløse kamp mod Lecce, som hans hold nemt kunne have tabt.

Den argentinske angriber gik glip af sit lands venskabssejre over El Salvador og Costa Rica med en mindre skade, men vil sammen med den tilbagevendte anfører Lorenzo Pellegrini være nøglen til Romas håb mod Lazio.

Dybala har scoret ti gange siden årsskiftet og er blomstret op under De Rossi.

Der er ingen tvivl om, at Dybala bliver uhyggeligt vigtig i Romas jagt efter den første Champions League-kvalifikation siden 2018.