Real Madrid-stjerne retter ny voldsom kritik mod saudisk fodbold

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Real Madrid-stjerne retter ny voldsom kritik mod saudisk fodbold

Real Madrids midtbanespiller Toni Kroos var kritisk over for spillere, der flytter til Saudi-Arabien.
Real Madrids midtbanespiller Toni Kroos var kritisk over for spillere, der flytter til Saudi-Arabien.AFP
Real Madrids midtbanespiller Toni Kroos gentog mandag sin kritik af spillere, der flytter til Saudi-Arabien, på grund af menneskerettighedssituationen i landet.

Kroos blev buhet og fløjtet af, da Real vandt den spanske Super Cup-turnering i januar, som blev afholdt i Saudi-Arabien.

Da Kroos talte i Leipzig forud for tirsdagens ottendedelsfinale i Champions League, blev han spurgt, hvad han syntes om de saudiske fans' reaktion.

"For mig var det en bekræftelse på, at jeg sagde alt det rigtige i interviewene," sagde den 34-årige mandag.

I sommeren 2023 sagde Kroos til Sports Illustrated, at menneskerettighedssituationen i landet var "den eneste ting, der ville stoppe mig fra at foretage et sådant skifte".

"Folk siger, at de spiller ambitiøs fodbold der, men det handler kun om penge."

"Det er en beslutning for pengene og imod fodbolden, og derfra begynder tingene at blive svære for den fodbold, vi kender og elsker."

Flere store spillere skiftede til den saudiske liga i sommer, herunder Kroos' tidligere holdkammerater Karim Benzema og Cristiano Ronaldo.

Liverpools midtbanespiller Jordan Henderson, som blev kritiseret for at flytte til Saudi-Arabien, er siden vendt tilbage og skrev kontrakt med Ajax i vintervinduet.

Kroos, hvis aftale i Madrid udløber til sommer, sagde, at han stadig ikke havde besluttet, om han ville fortsætte, men afslørede: "Jeg har altid sagt, at jeg vil slutte min karriere på det højeste niveau."

Midtbanespilleren svarede også på spekulationer om, at han kunne vende tilbage til det tyske landshold til EM 2024, som afholdes på hjemmebane.

"Jeg kan kun sige, at jeg ikke har taget en beslutning endnu. Det afhænger af mange ting, hvordan jeg har det, hvordan sæsonen går, og hvilke planer jeg har."

VM-vinderen fra 2024 trak sig tilbage fra international fodbold i 2021.

Real Madrid-chefen Carlo Ancelotti sagde, at Kroos' tilbagevenden til EM "kunne fungere godt", men sagde til journalisterne, at "han er nødt til at træffe beslutningen, og vi er nødt til at respektere den."

"Hans præstationer i denne sæson har simpelthen været fantastiske. Han viser altid sin kvalitet.

"Han har ikke formdyk, han er ikke op og ned. Han er en spiller, der bør slutte sin karriere på et højt niveau."