Engelsk medie sender advarsel til City: FCK er Champions League's "favorit-dræbere"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Engelsk medie sender advarsel til City: FCK er Champions League's "favorit-dræbere"

Engelsk medie sender advarsel til City: FCK er Champions League's "favorit-dræbere"
Engelsk medie sender advarsel til City: FCK er Champions League's "favorit-dræbere"Profimedia
Det engelske medie ESPN Soccernet advarer Manchester City om at tage for let på opgaven, når de tirsdag aften gæster Parken til 1/8-finalen i Champions League mod FC København.

Mediet tager udgangspunkt i 2006, hvor FC København besejrede et stærkt United-hold med Cristiano Ronaldo med 1-0, netop i Parken, hvilket ifølge den daværende træner Ståle Solbakken var startskuddet til en ny æra for klubben. 

"Da vi slog Manchester United 1-0, blev det starten på det, vi kaldte 'European nights' på Parken," siger Solbakken til ESPN.

"Jeg tror, ​​at den stemning, du har i Parken, under disse kampe, er blevet selvforstærkende. Så uanset hvilket hold, du møder, har du en tro på, at publikum og stemning og alle vil hjælpe dig igennem det."

De vil blive afskrevet af mange, men FC Københavns europæiske statistik på hjemmebane er formidabel. De har spillet 18 kampe på Parken i Champions League i deres historie, og de har kun tabt to af dem, skriver ESPN.

Men det er på hjemmebane, at FC København plejer at være en svær modstander selv for de allerbedste hold.

"Jeg tabte i 2013 mod Real Madrid, og de tabte mod Bayern München i denne sæson," siger Solbakken, som hentede otte danske ligatitler over to perioder som træner for klubben og nu har ansvaret for det norske landshold.

"Men det er de eneste to nederlag, de har haft. Jeg tror, ​​det er en selvforstærkende, ting. Da vi var allerbedst begyndte jeg at tro, at vi aldrig ville tabe i disse kampe. Det var, da vi spillede uafgjort med Barcelona."

Selvom de er underdogs i Europa, har en af ​​grundene til holdets succes været ikke at spille som underdogs, skriver ESPN. Gennem årene har de lært vigtigheden af ​​at være i stand til at beholde boldbesiddelsen og prøve at spille deres eget spil, selv mod nogle af de største navne på kontinentet.

"FCK-holdet, der slog Manchester United tilbage i 2006, havde solide, skandinaviske spillere - og vi spillede fodbold i overensstemmelse hermed," siger Solbakken. "Defensive organisation, dødbolde, en masse muskler. Men efterhånden som holdet udviklede sig, blev vi også bedre og bedre med bolden."

Peter Christensen, FC Københavns sportsdirektør, mener, at klubbens positive resultater i Europa har givet dem selvtillid til at spille mere selvsikkert.

"Selvfølgelig er vi underdogs, men vi besluttede at ændre den måde, vi griber kampene an på," siger han til ESPN.

"Vi venter ikke i en defensiv 4-4-2 eller 4-5-1, vi har besluttet at gå mere efter resultaterne. Vi besluttede at have en mere aggressiv og mere optimistisk tilgang og at spille med mere mod, selv hvis vi er oppe mod spillere i verdensklasse. Tankegangen ændrede sig på grund af vores erfaringer som klub, og også resultaterne. For herhjemme har vi været i stand til at konkurrere mod hvem som helst. Det er en massiv faktor."

Kampen mellem FC København og Manchester City begynder kl. 21.00 tirsdag aften.