Eksklusivt interview: Ally McCoist mener, at Celtics Matt O'Riley er god nok til Atletico

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Eksklusivt interview: Ally McCoist mener, at Celtics Matt O'Riley er god nok til Atletico
Matt O'Riley fejrer, at han scorede Celtics tredje mål i semifinalen i den skotske pokalturnering mod Aberdeen.
Matt O'Riley fejrer, at han scorede Celtics tredje mål i semifinalen i den skotske pokalturnering mod Aberdeen.Profimedia
Hvis du har set den seneste video af Ally McCoist, der spiller lidt luftguitar, ved du, at "du kan ikke slå lidt AC/DC," hvis du spørger Glasgow-legenden. I en lang periode i denne sæson kunne man heller ikke slå hans tidligere klub Rangers, men de har for nylig tabt fire point til Ross County og Dundee, hvilket har givet Celtic mulighed for at sætte sig selv tilbage i pole position.

"Tegnene var der, og jeg skal fortælle dig hvorfor," forklarer McCoist til Tribalfootball.com. De tabte til Motherwell på hjemmebane (første kamp i marts), og deres præstation var meget dårlig. Men de slap af sted med det, fordi Celtic tabte til Hearts i samme runde, så det blev på en måde overset.

"Jeg kunne se, at alt ikke var godt i deres lejr, men for at være ærlig kunne jeg ikke se et kollaps af den størrelse komme. Med det uafgjorte resultat mod Celtic har de kun taget fem point ud af 15 mulige," siger McCoist med et suk, mens han stadig er optimistisk på Rangers' vegne forud for de sidste uger af sæsonen.

"Jeg tror virkelig ikke, at det er slut. Det eneste, der skal ske, tror jeg, er, at Rangers bliver nødt til at tage til Celtic og vinde. Men når man ser på de andre hold, så gør et hold som Kilmarnock det rigtig, rigtig godt, og både Rangers og Celtic har allerede smidt point mod dem."

Toppen af den skotske Premier League
Toppen af den skotske Premier LeagueFlashscore

"Derek McInnes har gjort et fantastisk stykke arbejde der, og der er selvfølgelig også Hearts, så jeg tror, der vil være en eller to overraskelser," siger McCoist, som var vidne til Celtics dramatiske semifinalesejr over Aberdeen i weekenden.

"Jeg synes, Aberdeen gjorde det rigtig, rigtig godt. Der var ikke mange, der gav dem meget håb, fordi deres resultater mod Celtic ikke har været gode, men de kunne og burde nok have vundet kampen. Når det kommer til straffespark, kan alt ske, og Celtic fandt bare en måde at gøre det på."

Det var Matt O'Riley, der bragte Celtic foran 3-2 i den forlængede spilletid med sit 14. sæsonmål, og McCoist mener, at Celtic-tilhængerne skal nyde at se den unge dansker, mens de kan.

"Han har haft en helt fantastisk sæson. Han er en meget, meget god spiller. Der var snak om, at han skulle væk i januar, men Brendan Rodgers sagde med rette 'han skal ingen steder'. Jeg ville dog blive overrasket, hvis han er der i starten af næste sæson," indrømmer McCoist, mens rygterne om O'Rileys skifte til LaLiga og Atletico Madrid tager til.

Matt O'Rileys ligastatistik i denne sæson
Matt O'Rileys ligastatistik i denne sæsonFlashscore

"Jeg tror virkelig, at han er i stand til at tage til et sted som Atletico Madrid og spille der. Han er en af de spillere, der altid ser ud, som om han har tid til rådighed. Han er meget klog i den henseende. Callum McGregor gør det også meget godt, men Matt O'Riley har en dejlig ro."

McCoist mener også, at danskeren ville passe perfekt ind i Premier League, hvor flere hold helt sikkert ville få gavn af hans kvaliteter.

"Enhver midtbanespiller, der kommer frem og scorer mål, skaber altid interesse. De er deres vægt værd i guld, og det ville slet ikke overraske mig, hvis et af holdene i Premier League gik efter ham."