Tre kampe uden Haaland-mål bekymrer ikke den norske landstræner Ståle Solbakken

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Tre kampe uden Haaland-mål bekymrer ikke den norske landstræner Ståle Solbakken
Kan Haaland få netmaskerne til at blafre i Nicosia?
Kan Haaland få netmaskerne til at blafre i Nicosia?RONNY HARTMANN/AFP
Norge jagter en plads ved næste års EM-slutrunde i Tyskland, men det kræver en sejr over Cypern torsdag. Holdets stjerneangriber Erling Haaland har modtaget en del kritik på det seneste, men det giver Ståle Solbakken ikke meget for.

Den norske verdensstjerne Erling Haaland har gang på gang vist, at han er garant for mål. Både i Salzburg, Dortmund og Manchester City har den blonde bomber banket mål ind efter behag. I sidste sæson blev han da også topscorer i Premier League med hele 36 mål.

I denne sæson er der også kommet gang i målmaskinen, hvor Haaland indtil videre ligger øverst på topscorerlisten i Premier League med otte mål i otte kampe. Den store nordmand har dog fået en del kritik for, at han ikke har scoret i de seneste tre kampe mod henholdsvis Wolverhampton, Arsenal og RB Leipzig.

Senest mod Arsenal havde han en svær kamp, hvor han ikke fik registreret et eneste skud på mål. Den norske landstræner Ståle Solbakken er ikke bekymret på sin stjerneangribers vegne og forudser, at den slags kritik kommer til at fortsætte så længe Haaland er på toppen.

”Sådan bliver det for ham de næste 10-12 år. Hvis der går tre-fire kampe, uden at han scorer, vil der være fokus på det. Men jeg er ikke bekymret,” siger Ståle Solbakken til det norske medie NRK.

Flere medier gav Erling Haaland en meget skidt karakter efter kampen mod Arsenal, som Manchester City tabte med 1-0.

"Endnu en rigtig dårlig præstation," skrev Goal.com og BBC Sport gav Haaland karakteren 3,56 ud af 10. Også på de sociale medier har nordmanden fået en del kritik.

Ikke nok med, at Haaland ikke har fået scoret, så er han heller ikke kommet frem til særligt mange chancer. I weekendens kamp mod Arsenal havde han 0 i XG (expected goals) og mod Wolverhampton havde han 0,04. Ifølge Sky Sports er det to af Haalands laveste XG-registreringer for City siden skiftet fra Dortmund.

Ståle Solbakken hæfter sig dog ved, at en angribers præstation ikke udelukkende kamp vurderes ud fra en XG-score.

”0 XG handler ofte om, at den afgørende aflevering ikke har været optimal. Ude på banen var han meget sikker på bolden og tog mange af boldene til sig, hvilket også er en vigtig del af spillet," siger Ståle Solbakken.

Torsdag aften får Erling Haaland muligheden for at komme på tavlen, når Ståle Solbakkens mandskab spiller en vigtig EM-kvalifikationskamp på udebane mod Cypern. Kampen starter klokken 20:45, og du kan følge den lige her.