Sikker sejr giver Arsenal føringen i mesterskabskapløb

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Sikker sejr giver Arsenal føringen i mesterskabskapløb
Opdateret
Saka scorede Arsenals første mål.
Saka scorede Arsenals første mål.AFP
Arsenal er nyt førerhold i Premier League efter en kontrolleret 3-0-sejr ude over Brighton lørdag aften.

Tidligere lørdag rykkede Manchester City forbi Arsenal og pointmæssigt op på siden af Liverpool. Men med sejren i Brighton er Arsenal nu et point foran både City og Liverpool.

Stillingen
StillingenFlashscore

Arsenal er på førstepladsen med 71 point. Liverpool kan søndag komme tilbage i spidsen, hvis holdet slår rivalerne fra Manchester United på udebane.

Brighton er placeret lige midt i rækken på tiendepladsen med 43 point.

De tre tophold følges mildt sagt ad i titelkampen, og Arsenal gør sit for at holde sig til i guldkampen. Holdet fra Nordlondon har vundet 10 af de seneste 11 Premier League-kampe.

Vanen tro var det Arsenal, der styrede spillet og var det farligste hold fra opgørets begyndelse. Dog turde Brighton at presse gæsterne højt i flere sekvenser, og det skabte en relativt åben affære i indledningen.

Spillerbedømmelser
SpillerbedømmelserFlashscore

Efter en halv time fik Arsenals Bukayo Saka alle muligheder for at sende sit hold i front fra straffesparkspletten. Hjemmeholdets Tariq Lamptey havde nedlagt Arsenals Gabriel Jesus i eget felt.

Den unge englænder omsatte ganske sikkert straffesparket til en 1-0-føring. Det var 22-årige Sakas 14. sæsonmål.

Kampstatistik
KampstatistikOpta by Stats Perform

Arsenal gik efter pausen et gear eller to op. Brighton havde svært ved at følge med, og det kastede endnu en scoring af sig. Efter en time sendte offensivspilleren Kai Havertz 2-0-målet ind med en flad inderside.

Med fem minutter tilbage lukkede og slukkede Arsenal begivenhederne med en 3-0-scoring af Leandro Trossard. Belgieren blev sendt i dybden og passerede køligt Bart Verbruggen i Brighton-buret, hvilket cementerede sejren.