Ny pointstraf i Premier League: Nottingham Forest får frataget fire point

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Ny pointstraf i Premier League: Nottingham Forest får frataget fire point
Nuno Espirito Santo mister fire point
Nuno Espirito Santo mister fire pointProfimedia
Endnu en klub er røget i klammere med de økonomiske regulativer i Premier League.

Nottingham Forest har modtaget en pointstraf på fire points, for at overtræde Premier Leagues regler om profitabilitet og bæredygtighed. Fratagelsen sender holdet ned i nedrykningszonen, blot ét point fra nedrykningspladserne. Det skriver det engelske medie The Guardian.

En meddelelse fra Premier League forventes offentliggjort mandag, og det forventes, at Forest vil appellere afgørelsen.

Forest erkendte overtrædelsen, men deres forsvar var baseret på formildende omstændigheder i forbindelse med salget af Brennan Johnson.

Klubben modtog et tilbud på 30 mio. pund (ca. 255 mio. danske kroner) fra Brentford sidste sommer, men da angriberen ønskede ikke at skifte klub, ville Forest se tiden an i håbet om et mere indbringende salg.

Johnson blev sidenhen solgt for 47,5 mio. pund (ca. 404 mio. danske kroner) til Tottenham i september. Et uafhængigt panel godtog dog ikke forklaringen fra Nottingham Forest, om at kunne benytte overskuddet fra salget, som modregning til klubbens udgifter.

Premier League-klubber må tabe 105 mio. pund (ca. 892 mio. danske kroner) over en treårig periode, men Forest's tilladte tab blev begrænset til 61 mio. pund (ca. 519 mio. danske kroner), fordi de tilbragte to år af den periode i Championship.

Dette var en anden del af deres forsvar, idet klubben hævdede, at de blev hæmmet efter oprykningen, fordi investering i truppen er afgørende for at udfordre på et højere niveau mod mere etablerede hold.

Siden oprykningen har Forest købt ikke mindre end 42 spillere, til en samlet pris på omkring 250 mio. pund (ca. 2,125 mia. danske kroner), hvilket hjalp dem med at bevare deres Premier League-status sidste sæson.