Life after Klopp? Fem kandidater, der kan blive den næste manager i Liverpool

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Life after Klopp? Fem kandidater, der kan blive den næste manager i Liverpool
Brightons Roberto De Zerbi er også i puljen.
Brightons Roberto De Zerbi er også i puljen.AFP
Jürgen Klopps chokerende beslutning om at træde tilbage efter sæsonen efterlader Liverpool på udkig efter en ny manager for første gang i næsten et årti.

AFP Sports har set  på fem af kandidaterne til at erstatte tyskeren i næste sæson:

Xabi Alonso(Bayer Leverkusen)

Den tidligere Liverpool-midtbanespiller Alonso er spidskandidat takket være det bemærkelsesværdige arbejde, han udfører i den tyske klub Leverkusen.

Ikke siden Klopps Borussia Dortmund vandt to titler i træk i 2011 og 2012, er mægtige Bayern München blevet detroniseret som tyske mestre.

Men den stime er i fare nu, hvor Leverkusen er ubesejret i 27 kampe i alle turneringer i denne sæson og har fire point ned til Bayern i toppen af Bundesligaen.

Spanieren har fået en ekstraordinær fodboldopdragelse efter at have spillet under både Pep Guardiola, Jose Mourinho, Carlo Ancelotti, Rafael Benitez og Vicente del Bosque som spiller.

Selvom Alonso også er beundret af sine tidligere klubber Bayern og Real Madrid, kan Klopps exit give Liverpool mulighed for at hente det hotteste træneremne i europæisk fodbold.

Leverkusens sidste 20 kampe under Alonso
Leverkusens sidste 20 kampe under AlonsoFlashscore

Roberto De Zerbi(Brighton)

Italieneren har fået strålende omtale for både sine resultater og sin spillestil, siden han tog over i Brighton i september 2021.

De Zerbi bragte The Seagulls ud i Europa for første gang i klubbens historie i sidste sæson og har nået ottendedelsfinalerne i Europa League.

Han blev dog mindet om Brightons plads i Premier Leagues fødekæde, da Liverpool hentede Alexis Mac Allister i sommerens transfervindue og også forsøgte at hente Moises Caicedo, før han skiftede til Chelsea for en britisk rekord-transfersum i august.

De Zerbi har genopbygget holdet på imponerende vis og bragt Brighton op på syvendepladsen i Premier League, men chancen for at spille med om trofæer på Anfield ville være svær at modstå.

Julian Nagelsmann(Tyskland)

Nagelsmann var engang den lysende, unge stjerne blandt tyske trænere, men hans kometkarriere efter succes i både Hoffenheim og RB Leipzig blev slået ud af kurs, da han blev fyret af Bayern efter mindre end to år i spidsen for Bayern sidste år.

Den 36-årige har siden taget udfordringen op med at genoplive Tysklands landshold i tide til EM 2024 på hjemmebane.

Resultaterne i venskabskampene har indtil videre ikke været lovende med kun én sejr i fire kampe, herunder sløje nederlag til Tyrkiet og Østrig.

Uanset, hvordan EM går for Nagelsmann og hans landshold, vil han måske søge tilbage til den daglige spænding, der findes i klubfodbold, i næste sæson.

Ange Postecoglou(Tottenham)

Postecoglous blanding af karisma og trænerevner har forvandlet stemningen i Tottenham på samme måde, som Klopps ankomst løftede atmosfæren omkring Liverpool for ni år siden.

Australieren er knap seks måneder inde i en fireårig kontrakt, og Spurs ville gøre det ekstremt dyrt, hvis Liverpool satte næsen op efter Postecoglou.

Men den 58-årige har tidligere vist sin vilje til at forlade skuden, når han har set en bedre mulighed opstå.

Postecoglou forlod således Yokohama Marinos midt i sæsonen for at slutte sig til Celtic i 2021 og forlod ligeledes de skotske mestre sidste år efter at have vundet fem trofæer på to sæsoner.

Steven Gerrard(Al Ettifaq)

En af Liverpools største spillere nogensinde, Gerrard, ville have været en af favoritterne til jobbet for bare et par år siden.

Men den tidligere engelske anførers trænerkarriere er gået tilbage, siden han i 2021 førte de skotske giganter Rangers til deres eneste ligatitel i de seneste 13 år.

Gerrard blev fyret af Aston Villa efter mindre end et år i spidsen og har siden set sin efterfølger Unai Emery tage Villa fra at være nedrykningskandidater til at udfordre om Premier League-titlen.

Sidste år sluttede han sig til strømmen af stjernenavne, der tog turen til Saudi Pro League for at overtage Al Ettifaq, og så sent som i sidste uge forlængede han sin kontrakt der til 2027 på trods af beskedne resultater.

Al-Ettifaqs form i de seneste 10 kampe
Al-Ettifaqs form i de seneste 10 kampeFlashscore