Selvmål forlænger Silkeborgs elendige stime mod AGF i chancefattigt opgør

AGF forlænger Silkeborgs elendige stime
AGF forlænger Silkeborgs elendige stimeProfimedia
Skarpheden i felterne blev afgørende, da AGF søndag eftermiddag på udebane slog Silkeborg med 1-0 i Superligaen.

Det var den første superligasejr i 2024 til aarhusianerne, der langt fra sprudlede offensivt, men leverede en solid defensiv præstation.

Nederlaget er endnu et i rækken til Silkeborg, der for sjette gang i træk går fra banen uden point i ligaen, og Kent Nielsens tropper skal helt tilbage til 20. oktober for at finde seneste superligasejr.

Den dårlige stime til trods kunne Silkeborg med en sejr have sikret en plads i mesterskabsspillet. Det skete ikke, og derfor kan Viborg, Randers og OB alle hente Silkeborg, der ligger med 27 point inden sidste grundspilsrunde.

AGF ligger med sejren solidt på femtepladsen med 33 point. Aarhusianerne er tre point efter FC Nordsjælland på fjerdepladsen.

Søndagens første halvleg mellem de to mandskaber var en taktisk affære uden de store målchancer.

Hjemmeholdet var først til at vise tænder, da midtbanespilleren Callum McCowatt efter en lille halv time trykkede af fra distancen, men Jesper Hansen i AGF-buret afviste flot, og klarede også den efterfølgende returbold.

Silkeborg - AGF - Spiller-karakterer
Silkeborg - AGF - Spiller-karaktererFlashare

Det var tydeligt, at AGF's største fokus var at lukke ned for Silkeborgs pasningsspil langs kunstgræsset.

Der var ikke meget offensivt fra gæsterne i første halvleg, men i tillægstiden var det alligevel aarhusianerne, der kom på tavlen.

Silkeborgs Mark Brink kom øverst på et skarpt slået hjørnespark fra Mikael Anderson. Desværre for Brink og Silkeborg-mandskabet mistimede midtbanespilleren hovedstødet og headede bolden i eget net.

Scoringen lige inden pausen tog ikke modet fra Silkeborg, der kom klart bedst ud til anden halvleg.

Men præcis som tilfældet havde været i den første halvdel af kampen, manglede skarpheden og kvaliteten i de afgørende situationer.

Halvvejs i anden halvleg så det ud til, at hjemmeholdet skulle tilkendes et straffespark, da dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen pegede på pletten, men efter selv at have genset situationen, trak dommeren kendelsen tilbage.

AGF havde heller ikke i anden halvleg meget at komme med offensivt, men gæsterne stod solidt i organisationen og holdt hjemmeholdet fra fadet, hvilket var nok til tre point.