Fransk storklub kan redde svær sæson: Sikrer sig pokalfinaleplads

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Fransk storklub kan redde svær sæson: Sikrer sig pokalfinaleplads

Rutinerede Lacazette beviste sit værd endnu engang.
Rutinerede Lacazette beviste sit værd endnu engang.OLIVIER CHASSIGNOLE/AFP
Tingene har ikke kørt på skinner for Lyon i Ligue 1, men i den franske pokalturnering har de nu spillet sig frem til en finale og kan dermed få gevaldig oprejsning.

Det har bestemt ikke været en sæson til historiebøgerne for den franske storklub Lyon. Selvom klubben efterhånden har kæmpet sig lidt væk fra nedrykningskampen, så frister de en tilværelse midt i tabellen med kun syv kampe tilbage af den franske Ligue 1.

Lyon skal dog spille en kamp mere ud over de syv resterende ligakampe. Tirsdag aften vandt de nemlig deres semifinale i Coupe de France over Valenciennes med 3-0 og sikrede sig dermed en plads i den franske pokalfinale.

Der var da også euforisk stemning efter slutfløjtet. Flere hundrede Lyon-tilhængere stormede banen efter semifinalen mod Valenciennes, hvor Alexandre Lacazette og Gift Orban havde sikret dem sejren.

I finalen skal de enten møde PSG eller Rennes, så Lyon får det svært uanset hvad.

Pokaltriumf kan redde sæsonen

Efter mange titler i midten af nullerne blev helt almindelig, at Lyon hørte til i toppen af fransk fodbold. Sådan har det dog ikke været de seneste år, hvor præstationerne mildest talt har været svingende. 

I denne sæson lå de i en længere periode omkring nedrykningspladserne og en mindre katastrofe var under opsejling. Nu ser tingene bedre ud og sæsonen kan helt uventet slutte med en titel. 

Lyon har ikke vundet Coupe de France siden 2012 og udover, at en finalesejr vil sikre dem en titel, så vil det også give adgang til europæisk fodbold i næste sæson, hvilket ellers virker umuligt.

Semifinalekampen mellem PSG og Rennes spilles onsdag aften, og du kan følge den her.