Formstærke Lyon fortsætter flot stime: Slår danskerklubben Toulouse

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Formstærke Lyon fortsætter flot stime: Slår danskerklubben Toulouse

Lyon er kommet ind i en rigtig god periode.
Lyon er kommet ind i en rigtig god periode.VALENTINE CHAPUIS/AFP
Den sydfranske klub Olympique Lyonnais eller bare Lyon har leveret et flot comeback i denne sæson. Ikke bare i fredagens 3-2-sejr over Toulouse, men også i tabellen, hvor det tidligere har set rigtig skidt ud.

Rasmus Nicolaisen startede på banen for Toulouse, der tog imod Lyon. Og den danske forsvarsspiller måtte se Lyon stjæle alle tre point i slutminutterne.

Lyon kom foran i første halvleg ved topscoreren Alexandre Lacazette. Toulouse viste dog tænder fra starten af anden halvleg om kom faktisk foran med 2-1 ved scoringer af Thijs Dallinga og Vincent Sierro. Derfor lignede det også, at det skulle lykkes for Toulouse at få point med fra kampen.

Lyon-talentet Rayan Cherki ville det dog anderledes. Først udlignede han til 2-2, inden han i leverede assisten til Jake O'Briens sejrsmål.

Sejren til Lyon sender dem op på tiendepladsen hele fire point foran Toulouse på 11.-pladsen.

Rasmus Nicolaisen spillede hele kampen for Toulouse, mens Mikkel Desler kom ind til det sidste kvarter.

Lyon har i mange år været en af Frankrigs absolutte topklubber, og selvom de stadig er blandt de største i landet, så er resultaterne udeblevet i efterhånden mange år.

Det var dog nok de færreste, der havde regnet med, at Lyon skulle kæmpe for overlevelse i Frankrigs bedste fodboldrække Ligue 1. Det så dog ud til at være tilfældet i starten af sæsonen, hvor Lyon for alvor var blevet isoleret i bunden af rækken og så ud til at skulle kæmpe for at holde sig oppe.

I lang tid lå de på 16.-pladsen, som ville betyde, at man skulle spille en playoff-kamp mod nummer tre fra Ligue 2 om en plads i den bedste franske række. Normalt skal sådan en kamp afvikles på det højest rangerede holds hjemmebane, men det havde ikke kunnet lade sig gøre i Lyons tilfælde. 

Playoff-kampen er nemlig sat til den 3. juni, men der er Groupama (Lyons hjemmebane) optaget af en Taylor Swift-koncert, hvilket understreger, at klubben slet ikke havde regnet med at stå i den situation. 

Heldigvis for Lyon er det heller ikke så aktuelt mere. Efter 3-2-sejren over Toulouse har Lyon nu placeret sig solidt midt i tabellen med et godt stykke ned til nedrykningspladserne.

Siden Pierre Sage overtog styringen af holdet efter Fabio Grosso, har Lyon vundet ni ud af 14 kampe og er et af de mest formstærke hold i rækken. 

Det bliver spændende at se, om Lyon kan holde dampen oppe.